-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paroda „Studijos 2013“: pasirašyti gyvenimo aprašymą – lyg išsivirti sriubos

Šeštadienį žurnalo „Kuo būti“ organizuotame seminare, vykusiame parodoje „Studijos 2013“, kalbėjęs psichologas Jonas Rapalis gyvenimo aprašymo (CV) rašymą prilygino sriubos virimui.
 Paskutinė parodos „Studijos 2013“ diena
Paskutinė parodos „Studijos 2013“ diena / 15min.lt/Vytauto Valentinavičiaus nuotr.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

„Buvo toks vienas gudrus kareivis, jūs žinote. Jau paleistas iš kariuomenės užsuko pas simpatišką damą, teoriškai net kvailą. Jis pasakė jai, kad išvirs sriubą iš kirvio“, – pasakoti ėmė J.Rapalis.

„Jis pradėjo virti, jau užvirė vanduo. Tada kareivis sako: „Jei įdėčiau mėsos, būtų skaniau.“ Moteris davė jam mėsos gabalą. Tuomet tarė: „Žinai – jei dar kopūsto galva atsirastų, būtų dar skaniau.“ Ji irgi davė. Susirinko taip jis visą komplektą. Pasirodė labai skani sriuba“, – kalbėjo psichologas.

Svarbu turėti, ką dėti į CV puodą

Anot jo, norint pasirašyti gerą CV, reikia turėti, ką mesti į CV puodą.

„Atrankos personalo specialistai labai greitai perkanda, ką meluoji, – perspėjo pranešėjas ir pridėjo: Vis dėlto lietuviai turi blogą savybę – rašydami CV vertina savo gebėjimus prasčiau, nei iš tikro yra. Sakau jiems „Pabendrauk su amerikonais – bet kuris sakys „I am the biggest“. O lietuviai save nuvertina. Dėl anglų ar rusų kalbos sako: „Man nepatogu kalbėti, nes aš netobulai kalbu. Reikia save žymiai geriau vertinti.“

Vasario 7–9 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstanti Švietimo ir mokslo ministerijos organizuojama paroda „Studijos 2013“ moksleiviams ir jų tėvams siekia kūrybiškoje ir dinamiškoje erdvę, padėti jauniems žmonėms lengviau apsispręsti, kokią specialybę rinktis.

Tris dienas vyksiančioje parodoje apsilankę moksleiviai turi galimybę susipažinti su profesinių, aukštųjų mokyklų ar kitų mokymosi įstaigų siūlomomis mokymosi bei studijų galimybėmis, taip pat gali dalyvauti karjeros planavimo paskaitose, verslumo seminaruose, koncertuose ar mokinių, tėvų susitikimuose su mokymo įstaigų atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius