-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių

Rytoj, vasario 4 d. prasideda tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2016“. Keturiolika metų organizuojama paroda supažindins su studijomis Lietuvoje ir užsienyje, su reikalingiausiomis ir naujausiomis profesijomis, su karjeros ir verslo perspektyvomis, su stažuotėmis ir savanoryste.
Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių
Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių / Partnerio nuotr.

Kasmet į šią parodą susirenka tūkstančiai moksleivių iš visos Lietuvos. Jau dabar yra užsiregistravę daugiau kaip 300 grupių arba daugiau kaip 11 000 moksleivių iš įvairių šalies miestų ir miestelių, ieškančių tinkamiausio savo ateities sprendimo.

Kaip pastebi dauguma pedagogų, ne kartą į šią parodą lydėjusių mokinių grupes, jaunimas šiais laikais pakankamai atsakingai renkasi savo studijų kryptį: dar mokykloje pildo karjeros planus, tiek su pedagogų pagalba, tiek savarankiškai ieško tinkamiausio sprendimo, kur ir ko mokytis.

Partnerio nuotr./Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių
Partnerio nuotr./Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių

„Gimnazijos mokytojams, auklėtojams, kuratoriams ir administracijai labai rūpi abiturientų ateitis. Tam skiriama daug laiko - pradedant nuo pokalbių apie karjeros galimybes II gimnazijos arba įprastoje 10 klasėje, baigiant – egzaminų pasirinkimu ir galimybėmis“, – sako Alytaus Putinų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Daiva Sabaliauskienė, kuri kasmet su savo mokyklos abiturientais dalyvauja parodoje.

D. Sabaliauskienė teigia, kad šioje parodoje prasideda moksleivių pirmosios „gyvos“ pažintys su konkrečiomis mokymo įstaigomis. „Daugelis abiturientų prieš vykdami į parodą jau žino konkrečias aukštąsias mokyklas, kur nori studijuoti, tačiau proga pabendrauti su jų atstovais dažniausiai pirmą kartą pasitaiko būtent parodoje. Na, o tie, kurie dar nėra atradę savo kelio, parodos metu gali be jokių apribojimų „ieškoti savęs“, - pastebi pedagogė.

Parodoje jauni žmonės iš tiesų turi daug galimybių, jeigu ir ne apsispręsti dėl ateities, tai bent susirinkti įvairiapusę informaciją. Lankytojų čia laukia ne tik išsami informacija, bet ir konsultacijos su mokymo įstaigų specialistais, su karjeros specialistais, psichologais, jau studijuojančiųjų nuomonės ir praktiški patarimai, diskusijos, seminarai, paskaitos. Su jaunimu parodoje susitiks populiarūs ir žinomi žmonės, kurių patirtis ir nuomonė ypač domina dar tik besirenkančius savo ateitį moksleivius. Gyvai susitikti ir rūpimus klausimus užduoti parodoje bus galima Andriui Tapinui, Beatai Tiškevič, Justinui Jankevičiui, Vaidui Baumilai, Sauliui Urbonavičiui-Samui ir daugeliui kitų.

Partnerio nuotr./Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių
Partnerio nuotr./Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių

Tokią interaktyvią parodos aplinką teigiamai vertina ir kasmet su savo mokiniais atvykstantys pedagogai. Kaip teigia Žeimelio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Laima Almonaitienė, parodoje kuriamas patrauklus jaunimui formatas, aktualią informaciją perteikiantis per tiesioginį bendravimą dalyvių stenduose, paskaitas, įvairius renginius, susitikimus su garsiais žmonėmis, sėkmės istorijas, seminarus, neformalius susitikimus su mokymo įstaigų ir verslo atstovais, karjeros konsultantais, psichologais, moksleivių ir studentų organizacijų nariais.

Tuo tarpu parodos dalyviai pastebi, kad jaunosios kartos poreikiai kasmet panašūs ir tikrai nekinta žaibišku greičiu. Kaip tikina Vilniaus universiteto Informacijos ir ryšių su visuomene skyriaus vedėjo pavaduotoja Edita Kirlytė, per daugiau nei dešimt metų esminių pokyčių abiturientų klausimuose ji nepastebi. „Jau daug metų dalyvaujame šioje parodoje ir dauguma būsimų studentų, kurie atvyksta į parodą ir užsuka į mūsų stendą, domisi panašia informacija: kokią studijų kryptį gali rinktis, kuo skiriasi viena studijų programa nuo kitos, kokios ateities perspektyvos, kokia studijų aplinka ir pan.“, – teigia E. Kirlytė.

Partnerio nuotr./Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių
Partnerio nuotr./Parodoje „Studijos“ atsakymų vėl ieškos tūkstančiai Lietuvos moksleivių

Ilgametė parodos dalyvė įsitikinusi, kad ši „Studijų“ paroda kiekvienam būsimam studentui yra labai tinkama aplinka iš pirmų lūpų sužinoti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

Tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos“ vyks vasario 4-6 dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Parodoje dalyvaus 225 dalyviai iš 13 šalių: Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Danijos, Lenkijos, JAV, Rusijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Latvijos, Airijos, Italijos, Šveicarijos. Bus surengta per 200 įvairių renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius