-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasipiktinusi mama: „Matematikai greičiausiai neišlaikytų 12 klasės lietuvių kalbos egzamino“

Į redakciją kreipėsi pasipiktinusi mama, kuri pervertusi 12-oje klasėje besimokančios atžalos vadovėlį, pastebėjo akis badančių klaidų. Tuo metu leidyklos, išleidusios šį vadovėlį, direktorius atsakydamas į šį skundą nestokojo geros nuotaikos ir pasiūlė susirūpinusiai mamai padiskutuoti su Valstybine lietuvių kalbos komisija (VLKK).
Vadovėlis „Matematika Tau plius. 12 klasė. Išplėstinis kursas. Savarankiški ir kontroliniai darbai“
Vadovėlis „Matematika Tau plius. 12 klasė. Išplėstinis kursas. Savarankiški ir kontroliniai darbai“ / Skaitytojos Renatos nuotr.

„Paaiškėjo, kad vadovėlį parašę matematikai greičiausiai neišlaikytų 12 klasės lietuvių kalbos egzamino, mat nežino, jog klaustuku užbaigiamas sakinys, ir kitas pradedamas didžiąja raide“, – laiške redakcijai rašė skaitytoja Renata. Ji pridėjo ir keletą vadovėlio nuotraukų. 

Skaitytojos Renatos nuotr./Vadovėlis „Matematika Tau plius. 12 klasė. Išplėstinis kursas. Savarankiški ir kontroliniai darbai“
Skaitytojos Renatos nuotr./Vadovėlis „Matematika Tau plius. 12 klasė. Išplėstinis kursas. Savarankiški ir kontroliniai darbai“

Skaitytojos atsiųstose nuotraukose – Jūratės Gedminienės ir Jolantos Jačiauskaitės parengtas vadovėlis „Matematika Tau plius. 12 klasė. Išplėstinis kursas. Savarankiški ir kontroliniai darbai“. Knygą išleido leidykla TEV. 

Pasiūlė padiskutuoti su VLKK

15min susisiekus su TEV direktoriumi Elmundu Žaliu, šis pirmiausia padėkojo už rūpestį lietuvių kalbos švarumu ir kultūra.

„Galite taip pat padėkoti savo skaitytojai Renatai. Mes, dirbdami leidyboje jau 25 metus, įsitikinome, kad, nepriklausomai nuo korektorių, redaktorių ir autorių pastangų, dar nepavyko išleisti nė vienos knygos, kurioje neįsiveltų kokia nors klaidelė“, – teigė E.Žalys. 

Anot jo, vėlesniuose leidimuose, žinoma, visuomet stengiamasi jas ištaisyti, jei neįsivelia naujų. 

„Tačiau, būtent nurodytame leidinyje nurodytose vietose jokios klaidos nėra – taip matematiniuose tekstuose leidžia rašyti VLKK. Kaip ir su didžiosiomis. Jei p. Renata mano kitaip, ji gali padiskutuoti su VLKK, jų puslapyje yra konsultacijų skyrelis“, – pasiūlė leidyklos direktorius. 

Jis teigė esantis dėkingas visiems skaitytojams, nurodantiems klaidas ar netikslumus jų leidiniuose. 

„Dovanojame jiems knygas už tokias pastabas. Tad galite pasiūlyti skaitytojams rašyti tiesiai į leidyklą – tada, be moralinio, galima bus pajusti ir materialinį pasitenkinimą. Iš karto atsiprašau, jei šiame laiške rasite kokią gramatinę ar skyrybos klaidą. Esu matematikas, o mano laiškų kalbos redaktoriai netaiso“, – geros nuotaikos nestokojo E.Žalys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius