-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitelkiant ES struktūrinių fondų finansavimą studentai bus mokomi praktinių verslumo pagrindų

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia konkursą studentų verslumo ugdymo iniciatyvoms. Tam numatoma skirti 20 mln. litų.
Studentai
Studentai / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Tyrimai rodo, kad bendras Lietuvos gyventojų verslumo lygis yra ganėtinai žemas, taip pat ypač nedaug turime aukštųjų technologijų verslo. Nedidelei, gamtinių resursų neturinčiai šaliai būtina atskleisti ir skatinti aukštąjį išsilavinimą įgyjančių jaunų žmonių potencialą, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė. – Svarbu įduoti studentams įrankius, kad jie galėtų studijų metu įgytas žinias „įdarbinti“ praktikoje. Siekiame, kad studentai įgytų verslumo pagrindų, gebėtų įvertinti rizikas ir nesibaimintų versle realizuoti savo idėjas.“

Pasak švietimo ir mokslo viceministrės, verslumo pagrindai būtini ne tik verslo studentams, bet ir „kietųjų mokslų“ atstovams, pavyzdžiui, fizikams ar biologams, kad jie galėtų laboratorijose padarytus išradimus pritaikyti praktikoje, gebėtų auditorijų suoluose išmoktas formules panaudoti kurdami naujus inovatyvius ir tarptautinėje erdvėje konkurencingus produktus. Kaip rodo pasaulinė ir lietuviška patirtis, iš mokslo atradimų išauga daug didesnę pridėtinę vertę nei tradicinės technologijos nešantis verslas.

Studentų verslumo ugdymo programų konkurse gali dalyvauti asociacijos, vienijančios juridinius arba fizinius asmenis, taip pat viešosios įstaigos, kurių veiklos patirtis yra ne trumpesnė kaip 2 metai. Galimi partneriai yra Lietuvos aukštosios mokyklos, asociacijos ir viešosios įstaigos.
Pareiškėjas privalo turėti verslumo ugdymo patirties. Projekte turi būti numatytas bendradarbiavimas su įmonėmis.

Studentų verslumo ugdymo projektai turi būti orientuoti į studento praktinę veiklą ir mokymąsi įmonėje, įstaigoje ar organizacijoje, teoriniai mokymai gali sudaryti tik iki 10 proc. visos programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius