Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasitinkant mokslo metus Rokiškyje: baugina iškasti grioviai, džiugina sporto kalvės renesansas

Ant nosies rugsėjis, tad mokyklose – paskutinieji paruošiamieji darbai. Vienoms švietimo įstaigoms teks įveikti nenumatytas kliūtis, kitos pasitiks moksleivius ypač atsinaujinusios.
Rekonstrukcija Rokiškio švietimo įstaigose
Rekonstrukcija Rokiškio švietimo įstaigose / Justo Kačerausko nuotr.

Ar spės – neaišku

Pernai Rokiškyje pradėta šilumos tinklų rekonstrukcija „įsisuko“ ir į Juozo Tūbelio progimnazijos teritoriją: čia darbuojasi UAB „Aldma“ darbininkai. Prieš kurį laiką sunerimę moksleivių tėvai teiravosi, ar naujuosius mokslo metus jų vaikai pradės sutvarkytoje progimnazijos aplinkoje? Tąkart bendrovės „Aldma“ direktorius Valdas Adamonis „Gimtąjį…“ patikino, kad moksleiviai saugiai keliaus į mokyklą – darbai bus baigti laiku. Tačiau pasižvalgius mokyklos teritorijoje sunku tuo patikėti.

Anot progimnazijos direktoriaus Zenono Pošiūno, svarbiausia – mokinių saugumas. „Jeigu darbai nebus atlikti laiku, ir bendrovė, ir mes, progimnazijos bendruomenė, pasirūpinsime vaikų saugumu. Įėjimas į mokyklą išliks tas pats, tik bus aptvertas. Pertraukų metu mokiniai privalės būti kitoje, vidinėje, mokyklos pusėje. Naujųjų mokslo metų šventė daliai mokinių vyks vidiniame kiemelyje, daliai – klasėse“, – sakė direktorius.

Progimnazijos vadovas džiaugėsi įstaigos nauja rekuperacine vėdinimo sistema, kurios įrengimo darbai jau baigiami. Ji nutiesta į aktų ir sporto sales bei valgyklą. Taip pat atnaujintos moksleivių pasiruošimo kūno kultūros pamokoms patalpos. Bus nupirktos ir naujos persirengimo spintelės.

Sportuoti bus maloniau

Atsinaujinęs moksleivių laukia ir Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinys – atnaujintos meninė ir gamtos mokslų klasės. Valgykloje nedideli, bet malonūs akcentai – sumontuotos medinės sienelės, suteiksiančios jaukumo. Sutvarkytos ir darbuotojų patalpos. Aktų salėje taip pat atliktas kosmetinis remontas: į akis krenta naujos grindys.

Bene didžiausias remontas – gimnazijos sporto salės persirengimo patalpose. Jos atnaujintos iš pagrindų: įrengti nauji dušai, tualetai, persirengimo spintelės. Viskas pritaikyta ir neįgaliesiems.

Atsinaujinęs moksleivių laukia ir Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinys – atnaujintos meninė ir gamtos mokslų klasės.

KKSC renesansas

Kūno kultūros ir sporto centre (KKSC) – renesansas. Tiesa, atnaujintas patalpas kol kas matė saujelė rokiškėnų, tad daugelis bus maloniai nustebinti. 1964 m. pastatytas KKSC pastatas sulaukė kapitalinio remonto: sutvarkytas stogas, pakeisti langai, įrengta vėdinimo sistema, sudėtos naujos grindys, metodinė klasė aprūpinta naujais baldais. Naujai nušvito ir persirengimo patalpos: jose – nauji dušai, spintelės. Taip pat įsigyta nauja garso aparatūra.

Tikimasi, kad naujasis sporto salės apšvietimas vakarais leis jaustis lyg dieną. Bene didžiausią malonumą sportininkai pajus žaisdami ant naujos parketinės dangos. Ši – aukščiausios kokybės. Dar viena naujovė – salę filmuojančios kameros. Jos ne tik dėl saugumo – bus galimybė filmuoti treniruotes, varžybas, o vėliau metodinėje klasėje per didžiulį televizoriaus ekraną viską peržiūrėti, analizuoti.

Pasisekė ir kitų sporto šakų, ne tik krepšinio, atstovams – už beveik 40 tūkst. eurų nupirkta įvairaus sporto inventoriaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius