Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskirta parama išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių studijoms

Rudens semestre jau paskirta valstybės parama išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikų, vaikaičių, provaikaičių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose. Valstybinio studijų fondo komisijos sprendimu paskirtos 154 stipendijos ir 48 vienkartinės socialinės išmokos. Šį semestrą į Lietuvą studijuoti grįžtančių užsienio lietuvių paramai bus išmokėta daugiau nei 337 tūkst. litų.
Monetos ant sąsiuvinio
Monetos ant sąsiuvinio / 123rf.com

Parama skirta iš 24 skirtingų valstybių atvykusiems studentams. Nors, kaip paprastai, daugiausia prašymų sulaukta iš studentų, atvykusių studijuoti iš kaimyninių šalių – Lenkijos (71 studentas), Rusijos (16 studentų) ir Baltarusijos (14 studentų), – tačiau auga studentų skaičius iš Vakarų Europos ir Amerikos šalių. Šiais metais sulaukta rekordinio studentų skaičiaus iš Vokietijos (9). Paremtos 8 studentų iš Didžiosios Britanijos ir 6 studentų iš JAV studijos.

Stipendijoms, kurių dydis – 390 litų per mėnesį, bus išmokėta beveik 302 tūkst. litų. Ją gaus visi studentai, neturintys akademinių skolų, laiku pateikę prašymus ir kitus reikalingus dokumentus.

Stipendijoms, kurių dydis – 390 litų per mėnesį, bus išmokėta beveik 302 tūkst. litų. Ją gaus visi studentai, neturintys akademinių skolų, laiku pateikę prašymus ir kitus reikalingus dokumentus.

Vienkartinės socialinės išmokos dydis siekia nuo 700 iki 1100 litų ir priklauso nuo studento socialinės padėties. Vienkartinėms socialinėms išmokoms rudens semestre skirta daugiau nei 35 tūkst. litų.

Paramos gavėjai studijuoja 21 Lietuvos aukštojoje mokykloje. Daugiausia prašymų (37) pateikė Vilniaus universiteto studentai. Dviženklio prašymų skaičiaus sulaukta iš (28) Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, (23) Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir (17) Kauno technologijos universiteto. Iš kolegijų daugiausiai prašymų (12) pateikė Vilniaus kolegijos studentai.

Apie skirtą paramą studentai informuoti asmeniškai elektroniniu paštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius