Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius apie studijų laikus: paprasčiau perskaityti egzamino medžiagą, negu pasidaryti paruoštuką

Taip, nuotraukoje į jus iš tiesų žvelgia ne kas kitas, o tada dar būsimasis Lietuvos premjeras. Tiesa, be savo „vizitinės kortelės“ – akinių ir kiek jaunesnis. Studijų laikais. Prisimindamas juos A.Butkevičius teigė buvęs iš tų studentų, kurie suderindavo ir mokslus, ir pramogas.
Algirdas Butkevičius su studijų draugais
Algirdas Butkevičius su studijų draugais / Asmeninio archyvo nuotr.

„Mokytis sekėsi gerai. Studijos man tikrai rūpėjo, mokytis buvo įdomu. Aišku, kaip ir kitiems studentams, visko pasitaikydavo – ir vakarėlių, ir studentiškų diskotekų, po kurių būdavo sunku sėdėti paskaitose, bet tuo nepiktnaudžiaudavau“, – studijų laikus prisiminė A.Butkevičius.

Apsisprendė ne iš karto

Dar trindamas mokyklos suolą paskirtasis premjeras aktyviai sportavo, lankė laisvųjų imtynių treniruotes, dalyvavo varžybose.

„Besimokydamas 11 klasėje tapau kandidatu į TSRS laisvųjų imtynių sporto meistrus ir gavau tuometinio Kūno kultūros instituto (dabar – Kūno kultūros akademija) dėstytojų pasiūlymą pasirinkti studijas šioje aukštojoje mokykloje laisvųjų imtynių trenerio specialybei įgyti“, – prisiminimais dalijosi A.Butkevičius.

Niekada nekilo mintis, kad sėdžiu ne savo rogėse, pasirinktą sritį studijuoti man buvo įdomu. Tvirtino paskirtasis premjeras.

Apsvarstęs „už“ ir „prieš“, A.Butkevičius tada nusprendė kibti į ekonomikos studijas – juk tikslieji mokslai visuomet sekėsi, o ekonominiai klausimai domino.

„Nesigailėjau atsisakęs trenerio specialybės. Niekada nekilo mintis, kad sėdžiu ne savo rogėse, pasirinktą sritį studijuoti man buvo įdomu“, – tvirtino paskirtasis premjeras.

Prisimena dėstytojus

A.Butkevičius buvo pavyzdingas studentas. Jo žodžiais tariant, dėstytojai priekaištų neturėjo.

Paskirtajam premjerui iki šiol atmintyje įsirėžę malonūs atsiminimai apie savo dėstytojus. Tarp jų: profesoriai K.Antanavičius, A.Kasulaitis, J.Bivainis, A.Lukoševičius, doc. R.Geniotis ir kt.

„Šiuos dėstytojus prisimenu ne tik kaip puikius savo dėstomo dalyko žinovus, bet ir kaip neeilines, įdomias asmenybes“, – gerų žodžių negailėjo A.Butkevičius.

Nusirašinėti neteko

Paklaustas, ar studijų laikais yra tekę nusirašinėti, A.Butkevičius teigė prisimenantis, kad kai kurie studentai nusirašinėdami buvo iš tiesų išradingi, tačiau – ne jis. Paskirtasis premjeras tikino, kad nėra nusirašinėjęs.

„Turėjau puikią regimąją atmintį, ištraukęs egzamino bilietą ir perskaitęs klausimą tiesiog prisimindavau tuos knygos puslapius, kur šis klausimas buvo išdėstytas. Man būdavo paprasčiau perskaityti egzamino medžiagą, negu sugaišti daug laiko ruošiant „špargalkes“, – pasakojo paskirtasis premjeras, pridurdamas, kad niekada nėjo laikyti egzamino nepasiruošęs.

Puslapis iš biografijos
  • 1984 m. baigė Vilniaus inžinerinio statybos instituto (dabar – Vilniaus Gedimino technikos universitetas) Ekonomikos fakultetą ir įgijo inžinieriaus ekonomisto specialybę.
  •  1990–1991 m. studijavo Lietuvos vadybos akademijoje ir įgijo technikos vadybininko kvalifikaciją.
  • 1995 m. Kauno technologijos universitete įgijo vadybos magistro laipsnį.
  • 2008 m. – ekonomikos mokslų daktaras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius