-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pateikta jau 9 tūkst. paraiškų socialinėms stipendijoms gauti, liko dar savaitė

Valstybinis studijų fondas skelbia gavęs rekordiškai didelį kiekį paraiškų socialinėms stipendijoms gauti – likus savaitei iki paraiškų priėmimo pabaigos jų jau yra virš 9 tūkstančių. Studentai jas gali pildyti elektroniniu būdu.
Studentai
Studentai / VIKO nuotr.

Šias stipendijas gali gauti studentai, atitinkantys bendruosius reikalavimus ir vieną iš socialinių kriterijų. „Teisės aktai numato tokius kriterijus: paraiškų teikimo metu asmeniui yra paskirta socialinė pašalpa; nustatytas 45 proc. ir mažesnis darbingumo lygis; arba studentas yra ne vyresnis negu 25 metų amžiaus ir jam iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba), arba abu jo tėvai yra mirę“, – primena Milda Papinigienė, Valstybinio studijų fondo vyriausioji specialistė. 

Specialistė atkreipia dėmesį, kad tie besikreipiantys studentai, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta globa/rūpyba, arba našlaičiai, turi užpildyti ne tik elektroninę paraišką, bet ir iki spalio 10 d. fondui pristatyti dokumentų originalus arba notariškai patvirtintas kopijas, įrodančias, kad jie atitinka šį kriterijų. „Į Vilnių atvykti nebūtina – notariškai patvirtintas dokumentų kopijas galima fondui siųsti paštu“, – sako Milda Papinigienė.

Studentams, kurie yra neįgalūs arba socialinių pašalpų gavėjai, užpildžius elektronines paraiškas jokių kitų dokumentų pateikti nereikia, išskyrus tuos atvejus, kai fondas elektroniniu laišku paprašo juos pristatyti. Jeigu nėra duomenų nesutapimų, klaidų, jokie pranešimai studentui nesiunčiami – reikia laukti sprendimo.

Pasak specialistės, socialinės stipendijos bus paskirtos spalio 25 d. fondo valdybos sprendimu. Apie tai studentai per 3 dienas bus informuoti išsiuntus pranešimą sistemoje.

Numatoma, kad socialinės stipendijos už rugsėjo ir spalio mėnesius studentams bus pervestos lapkričio pradžioje. Vėliau po 390 litų bus pervedama kas mėnesį iki einamojo mėnesio 27 dienos tol, kol baigsis rudens semestras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius