-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkiose savivaldybėse nutekėjo PUPP užduotys

Penkiose šalies savivaldybių mokyklose, organizuojant lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą (PUPP), vykdytojai prakirpo ne tuos vokus, praneša Nacionalinis egzaminų centras (NEC). Dešimtokams teko pateikti kitas užduotis.
Abiturientai laiko privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą
Penkiose savivaldybėse nutekėjo PUPP užduotys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiemet pirmą kartą lietuvių kalbos ir literatūros PUPP buvo vykdomas pagal naujas programas. Anksčiau jis vykdavo vieną dieną ir problemų nebuvo. Šiemet jis vyksta ugdymo procese dvi dienas. Pirmąją dieną buvo teksto suvokimo, kalbos pažinimo ir vartojimo testas, o antrąją – teksto kūrimas. Supainiojimą, matyt, lėmė tai, kad dalykas tas pats“, – rašoma 15min siųstame NEC atsakyme.

Centro teigimu, nutekėjus užduotims, antradienį 8 val. 45 min. NEC duomenų perdavimo sistemoje „Keltas“ jas pateikė naujas.

„Mokykloms reikėjo išspausdinti po vieną A4 formato lapą su trijų temų pavadinimais kiekvienam mokiniui. Atsižvelgiant į tai, kad didelėse mokyklose spausdinimas galėjo užtrukti šiek tiek ilgiau nei 15 min., pasiekimų patikrinimą jose leista pratęsti tiek, kiek buvo vėluojama pradėti“, – teigiama atsakyme.

Mokyklos, anot NEC, nenuslėpė įvykusio „prakirpimo“ fakto nei nuo savivaldybių administracijų, nei nuo centro: „Todėl galėjome laiku priimti sprendimus. Pasiekimų patikrinimas vyko sklandžiai.“

Siekdamas išvengti pakartotinio informacijos nutekėjimo, NEC ateityje žada ryškiau pateikti informaciją ant vokų ir stiprinti atsakomybę už užduočių paviešinimą.

Lietuvių kalbos ir literatūros PUPP šalies dešimtokai mokyklose laikė pirmadienį ir antradienį. Jo rezultatai turėtų paaiškėti per trylika darbo dienų.

Kitas – dešimtokų matematikos žinių – patikrinimas vyks penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius