-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per trejus metus kvalifikaciją aukštosiose mokyklose tobulins 7 tūkst. pedagogų

Per trejus metus kvalifikaciją šalies aukštojo mokslo įstaigose tobulins daugiau nei 7 tūkst. pedagogų, antradienį pranešė sutartis su universitetais pasirašiusi Nacionalinė švietimo agentūra.
Nacionalinė švietimo agentūra
Nacionalinė švietimo agentūra / Lukas Balandis / BNS nuotr.

NŠA pranešė pasirašiusi sutartis dėl pedagogų kvalifikacijos tobulinimo su Vilniaus (VU) ir Vytauto Didžiojo (VDU) universitetuose. Šiose įstaigose yra patvirtintos šešios nacionalinės pedagogų kvalifikacijos tobulinimo programos: „Įtraukusis ugdymas universalaus dizaino ugdymuisi prieigoje“, „Įtraukiosios mokyklos kūrimo strategijos“, „Įtraukusis meninis ugdymas“, „Gyvenimo įgūdžių mokomojo dalyko įgyvendinimas pagrindiniame ugdyme“, „Gyvenimo įgūdžių ugdymas“, „Matematikos mokymas ir mokymasis“. Daugumos šių programų trukmė – 270 akademinių valandų.

Programos parengtos pagal švietimo, mokslo ir sporto ministro patvirtintas pedagoginių darbuotojų prioritetines kvalifikacijos tobulinimo sritis, tarp jų – kompetencijos, reikalingos įtraukties principui įgyvendinti.

„Naujosios pedagogų kvalifikacijos tobulinimo programos nenutrūkstantį pedagoginių darbuotojų profesinio tobulinimosi procesą perkelia į nacionalinį lygį. Esu tikra, kad mūsų partnerių įgyvendinamos nacionalinės kvalifikacijos tobulinimo programos taps svaria investicija į Lietuvos švietimo žmogiškuosius išteklius, o tai prisidės prie švietimo kokybės gerinimo“, – pranešime sako NŠA direktorė Rūta Krasauskienė.

Pasak NŠA, programų bus ir daugiau, tikimasi bendradarbiavimo ir su kitomis aukštojo mokslo įstaigomis. Netrukus bus paskelbti kvietimai rengti ir įgyvendinti nacionalines programas, skirtas ugdymo praktikos ir didaktikos, pilietinio ugdymo, lyderystės kompetencijoms tobulinti.

Numatyta, kad iki 2026 metų birželio nacionalinėse pedagogų kvalifikacijos tobulinimo programose minėtas kompetencijas iš viso plėtos 7120 pedagogų. 

Nacionalinių pedagogų kvalifikacijos tobulinimo programų įgyvendinimas finansuojamas pagal 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programą ir Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius