Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petras Baršauskas: „Reikalavimai KTU gimnazijoje nešvelnės, bet labiau žiūrėsime įstatymų“

KTU gimnazijos įkūrėjo Bronislovo Burgio pasitraukimas iš vadovo posto sukėlė nemenką rezonansą visuomenėje. Gimnazijos steigėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas teigė, kad naujam vadovui teks sutvarkyti gimnazijos teisinę bazę, kad tokios situacijos, kai tėvai ir vadovai konfliktuoja nesutardami, kas yra teisėta, o kas ne, nepasikartotų.
Petras Baršauskas
Petras Baršauskas

„Vertybės ir moralė mokyklai yra labai svarbios, bet nereikia perlenkti lazdos. Nesakau, kad reikalavimai moksleiviams švelnės, bet žiūrėsime ir įstatymų“, – 15min.lt teigė P.Baršauskas.

Pasak jo, mokyklos taisyklės bus keičiamos, aptariant jas su pedagogais, tėvais. „Jei reikės, inicijuosime ir įstatymų pataisas. Šiuo metu išvis nenumatoma teisinė galimybė moksleivį pašalinti iš mokyklos. Yra tik drausminių nuobaudų, įspėjimų galimybės. Dar tarsimės ir diskutuosime, kokios gimnazijos taisyklių pataisos turės būti, bet stengsimės, kad jos atitiktų teisės aktus, būtų išlaikyta pusiausvyra tarp moralės ir teisės. Tai sudėtingas uždavinys, nes ši problema egzistuoja visose mūsų visuomenės gyvenimo srityse“, – kalbėjo P. Baršauskas.

Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr./KTU gimnazijos abiturientai beveik kasmet pirmauja tarp geriausiai mieste egzaminus išlaikančių moksleivių.
Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr./KTU gimnazijos abiturientai beveik kasmet pirmauja tarp geriausiai mieste egzaminus išlaikančių moksleivių.

Rektorius pabrėžė, kad dabar reikia žiūrėti į priekį ir neaštrinti kilusio konflikto. „Dabar svarbiausia – naujo vadovo paieška, reikia žiūrėti į ateitį. Mano pagrindinė užduotis – užtikrinti įprastą gimnazijos darbą, ramią atmosferą gimnazistams ir mokytojams“, – sakė rektorius.

Jau yra paskelbtas konkursas naujo direktoriaus ar direktorės pareigoms eiti.

Vienas svarbių naujo vadovo laukiančių darbų – gimnazijos teisinės bazės sutvarkymas, aiškiai reglamentuojant, kada ir kaip vidaus taisykles pažeidęs gimnazistas turi atsakyti už savo veiksmus.

Matematiko išsilavinimą turintis B.Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990 m. Savo pareigas jis nustos eiti gruodžio 5 d.

www.burgis.lt nuotr./Bronislovas Burgis
www.burgis.lt nuotr./Bronislovas Burgis

Viešame laiške KTU gimnazistų tėvai aiškino, kad B.Burgį pasitraukti paskatino konfliktas, kai viena mokinė ekskursijos Vilniuje metu gatvėje užsirūkė, o gimnazijos taisyklėse numatytas draudimas moksleiviams rūkyti, vartoti alkoholį ir narkotikus. Pažeidusi šią taisyklę gimnazistė atsisakė palikti gimnaziją, o jos tėvai direktorių apskundė teisėsaugai. Dėl direktoriaus veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

B.Burgis pats parašė prašymą atleisti jį iš gimnazijos direktoriaus pareigų ir viešai priežastimis įvardijo savo garbingą amžių, sveikatos problemas ir „tam tikrą epizodą“. KTU rektorius paminėjo, jog su B.Burgiu apie pasitraukimą kalbėta dvejus pastaruosius metus.

15min.lt žiniomis, prasižengusios griežtoms gimnazijos taisyklėms moksleivės tėvai dirba teisėsaugos sistemoje, yra statutiniai pareigūnai. „Nieko negaliu komentuoti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas“, – sakė moksleivės motina, su kuria 15min.lt susisiekė telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius