-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmakursių studijoms valstybė skirs 33,6 mln. litų (patikslintas)

Vyriausybė paskirstė valstybės lėšas 2011 m. pirmakursių studijoms. Priėmimo į aukštąsias mokyklas biudžetas ateinantį rudenį sudarys beveik 33,6 mln. litų: universitetams numatyta apie 21,5 mln. litų, kolegijoms – 12,1 mln. litų, teigiama Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime.
Studentės
Studentės / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Iš universitetinių studijų pirmajai pakopai ir vientisosioms studijoms numatytų lėšų humanitariniams mokslams atiteks 2 mln. litų, meno studijoms – 2,2 mln. litų, socialiniams mokslams – 5,2 mln. litų, fiziniams mokslams – 3,1 mln. litų, biomedicinos mokslams – 2,9 mln. litų, technologijos mokslams – 6 mln. litų.

Pirmakursių studijoms kolegijose numatytos lėšos: humanitariniams mokslams – 130 tūkst. litų, meno studijoms – 650 tūkst. litų, socialiniams mokslams – 3,5 mln. litų, fiziniams mokslams – 300 tūkst. litų, biomedicinos mokslams – 2,5 mln. litų, technologijos mokslams – 5,1 mln. litų.

Numatomas priimti studentų skaičius į valstybės finansuojamas vietas 2011 m., lyginant su 2010 m., išliks panašus. Šiek tiek kinta studentų ir lėšų paskirstymas pagal atskiras studijų sritis ir krypčių grupes. Lėšų apimtys studijų srityse koreguojamos atsižvelgiant į ankstesnių metų priėmimo patirtį.

Universitetuose finansavimo proporcijos išlieka panašios kaip pernai. Kolegijose mažėja socialinių mokslų ir didėja fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslų finansavimas.

Finansavimo paskirstymą studijų sritims nustato Vyriausybė, atsižvelgdama į valstybės poreikius ir finansines galimybes. Preliminarų valstybės finansuojamų vietų skaičių tvirtina Švietimo ir mokslo ministerija.

Vyriausybė taip pat įpareigojo Švietimo ir mokslo ministeriją drauge su Ūkio ministerija parengti specialistų ir kompetencijų esamos pasiūlos ir paklausos atitikimo analizę bei darbo rinkos paklausos ir pasiūlos prognozę iki 2016 m. Reikalingų duomenų rinkimą koordinuoja Švietimo ir mokslo ministro įsakymu suburta tarpinstitucinė darbo grupė, kurios uždavinys įvykdyti Vyriausybės sprendimą parengti Specialistų kvalifikacijų žemėlapį pagal ūkio sektorius 2011–2016 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius