-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 18

Vienoje klasėje atsidūrė net keli specialiųjų poreikių turintys vaikai: emocinė krizė ištiko vaikus, tėvus ir mokytojus

Vilniaus Antakalnio progimnazijos vienoje iš pirmokų klasių, tėvų teigimu, mokosi aštuoni vaikai, kurie turi specialiųjų poreikių, trūksta mokytojos padėjėjų, kai kurie iš vaikų sunkiai kontroliuojami. Apie tai 15min pasakojo vieno pirmoko tėvas. Klasės vaikų tėvai bandė kalbėtis su mokyklos administracija, taip pat kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę.
Mokykla
Mokykla / 123RF.com nuotr.

Pirmoko tėvas minėjo, kad dėl tokios situacijos sunerimę bemaž visų vaikų tėvai. „Mes suprantame, kad yra integracija, kad tokie vaikai turi integruotis – viskas gerai. Tačiau gal ne tokiais kiekiais?“ – kalbėjo vyras.

Klasėje iš viso yra 24 vaikai, iš jų – aštuoni, teigia pašnekovas, turintys specialiųjų poreikių. Anot vilniečio, jo žiniomis, trijų vaikų tėvai, atvesdami vaikus į pirmą klasę, šį faktą nuslėpė arba jų vaikams specialieji poreikiai nebuvo nustatyti.

Dėl elgesio, teigė vyras, rūpesčių nuolat kyla su keturiais vaikais.

Tuo tarpu progimnazijos direktorius Tomas Jankūnas sako, kad tokių vaikų – keturi: „Labai gaila, kad informaciją apie dalies mokinių specialiuosius poreikius mokyklos administracija gavo ne prašymų priimti į mokyklą teikimo metu, o jau po rugsėjo 1-osios, pastebėjus vaikų elgesį.“

Įvardintoje klasėje, direktoriaus teigimu, yra keli mokiniai, kurie kartais sunkiai valdo savo emocijas, rodo savo pyktį per agresiją, priešindamiesi mokymuisi kartu klasėje ar reikalaudami individualaus dėmesio.

Vaikai elgiasi agresyviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius