Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po matematikos egzamino – gilūs atodūsiai: „Vidutiniškas“

Penktadienį šalies abiturientai laikė valstybinį matematikos brandos egzaminą. Jį pasirinko 15 290 kandidatų. Egzaminas buvo vykdomas 153 Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose.
Abiturientai laiko valstybinį matematikos brandos egzaminą
Abiturientai laiko valstybinį matematikos brandos egzaminą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Egzaminas, prasidėjęs 9 val. ryto, truko tris valandas. Tačiau pirmieji jaunuoliai iš egzamino išėjo anksčiau nei formali jo pabaiga.

Prie Žvėryno gimnazijos sutiktas Olegas nedaugžodžiavo: „Buvo sunku.“

Testas buvo nesunkus, bet pačio egzamino tikėjausi lengvesnio. Tikiuosi išlaikyti.

Valdemaras pasakojo, kad formulėmis beveik nesinaudojo, nes uždaviniai buvo kitokie nei spręsdavo klasėje. „Viską stengiausi logiškai išmąstyti“, – sakė vaikinas.

Tačiau labai gero įvertinimo jis nesitiki: „Tikiuosi surinkti maždaug pusę balų.“ Dėl to jis nesikremta, nes ir mokykloje nebuvo labai gabus matematikai – turėjo šešetą.

Sunkiausias jam buvo paskutinis uždavinys, kuriame reikėjo apskaičiuoti dviratininko kelią iš taško A į tašką B: „Neišsprendžiau, tik parašiau atsakymą."

Jokių nesusipratimų egzamino metu nebuvo, klaidų užduotyse jis irgi nerado. „Galvojau, kaip nusirašyti, bet nepavyko“, – šypsojosi jaunuolis.

Aurelija po egzamino apibendrino: „Testas buvo nesunkus, bet pačio egzamino tikėjausi lengvesnio. Tikiuosi išlaikyti.“

Egzamine esą buvo daug grafikų ir funkcijų. Sudėtingiausia merginai buvo apskaičiuoti apribotos figūros plotą – ties šiuo uždaviniu ji užtruko ilgiausiai.

Buvo ir lengvesnių uždavinių, ir sunkesnių, kur reikėjo ilgiau pagalvoti, ir suktų, kai tarsi užduotyje yra atsakymas, tačiau tada kyla abejonė – kas paslėpta?

„Tiesą sakant, nieko neprisimenu“, – šypsodamasi prisipažino.

„Vidutiniškas“, – įvertino Ernestina. Iš egzamino ji tikisi gauti 50 proc. Tai jai – visai neblogas rezultatas, nes matematika merginai nėra svarbi. Šį egzaminą laikė „dėl skaičiaus“.

„Buvo ir lengvesnių uždavinių, ir sunkesnių, kur reikėjo ilgiau pagalvoti, ir suktų, kai tarsi užduotyje yra atsakymas, tačiau tada kyla abejonė – kas paslėpta?“ – kalbėjo Ernestina.

Evaldas ketina Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuoti statybų inžineriją, tačiau apie valstybės finansuojamą vietą net nesvajoja. Matematikos egzaminas jam svarbus, tačiau vaikinas neslepia: „Duok Dieve, kad surinkčiau 50 proc.“

Netaikant į nemokamą vietą universitete, tiek turėtų pakakti.

Pernai matematikos valstybinį brandos egzaminą laikė 15 610 kandidatų. Egzaminą išlaikė 88,1 proc. mokinių, suklupo 11,9 proc. 100 balų įvertinimą gavo 2,23 procentas laikiusiųjų. Didžioji dalis jų matematikos mokėsi išplėstiniu kursu, pirmame pusmetyje turėjo 8–10 balų įvertinimus.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Abiturientai laiko valstybinį matematikos brandos egzaminą
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Abiturientai laikė valstybinį matematikos brandos egzaminą.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija baigsis birželio 19 dieną muzikologijos egzaminu.

Pakartotinė egzaminų sesija prasidės birželio 22-ąją ir baigsis liepos 7 dieną.

Abiturientai, kokios nuotaikos po matematikos egzamino? Ar sunku buvo? Pasidalinkite įspūdžiais, mintimis ir patirtimi 15min@15min.lt!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius