Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„PR LAPĖS“ konkursas įgavo pagreitį

Vilniaus universiteto Ryšių su visuomene magistrantų organizuojamas „PR LAPĖS“ konkursas, kurio metu bus išrinkti geriausi, kūrybiškiausi ir inovatyviausi šių metų verslo, valstybinių ir nevyriausybinių organizacijų komunikacijos projektai, įgavo pagreitį. Renginio organizatoriai iš visų siųstų projektų atrinko šešiolika paraiškų, atitikusių organizatorių keliamus reikalavimus. Visi atrinkti projektai pasižymi kūrybiškumu bei gudriais sprendimais, o veiklos sritys varijuoja nuo prieskonių populiarinimo iki informacinių technologijų bei tarptautinių mokslinių projektų viešinimo.
Konkursas „PR LAPĖS 2013“
Konkursas „PR LAPĖS 2013“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Lapė PR Lapės

„PR LAPĖS“ – geriausių 2013 m. komunikacijos projektų konkursas, magistrantų organizuojamas pirmą kartą po penkerių metų pertraukos. Atnaujinti ir patobulinti prieš tai buvusį konkursą buvo nuspręsta siekiant populiarinti organizacijų vykdomas komunikacijos veiklas, jų siekius ir rezultatus. Lietuvos organizacijos aktyviai komunikuoja informaciją apie save, tačiau dažnai projektai, į kuriuos įdėta daug pastangų ir minčių, lieka nepastebėti.

Šiemet atnaujintas projekto logotipas ir stilius. Neatsitiktinai pasirinktas ir gyvūno – lapės – simbolis. Organizatorių teigimu, lapė simbolizuoja išmintį, gudrumą, smalsumą, gebėjimą prisitaikyti prie aplinkos pokyčių. Būtent šios simbolinės savybės paskatino pasirinkti lapės įvaizdį, siekiant atskleisti ryšių su visuomene veiklai būtiną lankstumą, išradingumą, inteligenciją ir minties aštrumą. Organizatorius taip pat įkvėpė viena populiariausių knygų pasaulyje „Mažasis princas“. Šioje knygoje visų mėgiamas berniukas iš lapės išmoko draugystės ir atsakingumo, o tai puikiai siejasi su pagrindiniu organizacijų komunikacijos tikslu – ryšių užmezgimu ir palaikymu su jų tikslinėmis auditorijomis.

Apdovanojimų iniciatoriai įvairioms organizacijoms siuntė kvietimus dalyvauti konkurse ir iš jų sulaukė didžiulio susidomėjimo bei aktyvumo. Tai rodo, jog organizacijos siekia pristatyti savo veiklą ir noriai dalijasi gerąja komunikacinių projektų patirtimi. Iš konkursui pateiktų paraiškų matyti, kad įgyvendindamos komunikacinius projektus, organizacijos taikė daugybę kūrybingų ir novatoriškų sprendimų dar kartą patvirtindamos nuostatą, kad viešinant save yra svarbūs ne milijonai, o geros idėjos ir netikėti jų išpildymai.

Iš konkursui pateiktų paraiškų vertinimo komisija atrinko keltus kriterijus atitikusias 7 verslo sektoriaus paraiškas, 5 valstybinių įstaigų paraiškas ir 4 nevyriausybinių organizacijų paraiškas. Projektai skiriasi savo mastais, investuotomis sumomis, komunikacijos priemonių gausa ir tikslais. Vieni konkurso dalyviai pateikė projektus, kurių metu reklamavo konkrečią prekę, kiti viešino organizacijos veiklą ar pasirinktą jos atstovą, treti teikė socialinius ir pilietiškumą skatinančius komunikacinius projektus.

Tarp konkursui pateiktų projektų yra elektros energijos tausojimo problematikos viešinimo projektas, taip pat vienos įmonės bendruomenei skirtas projektas, kurio metu siekiant Vilniaus miesto gyventojams ir jo svečiams suteikti daugiau spalvų, buvo nudažyti vienos gatvės suoliukai sostinėje. Nevyriausybinių organizacijų projektai išsiskyrė kūrybiškumu, pavyzdžiui, konkursui buvo pateiktas viename Vilniaus rajonų įgyvendintas šventiškas šviesų festivalio projektas. Vieni išskirtiniausių valstybinių organizacijų projektų: naujo mokslinio centro atidarymas bei projektas, skirtas jaunųjų specialistų ugdymui, suteikiant jiems galimybę pabendrauti su teisėjais ir iš arčiau susipažinti su jų kasdienybe.

Konkursui pateikti ir atrinkti projektai bus įvertinti komisijos, kurią sudarys ryšių su visuomene specialistai, žurnalistai ir verslo analitikai.

Konkursui pateikti projektai bus nominuoti šešiose skirtingose kategorijose:

1.    Metų komunikacijos LAPĖ
2.    Metų taupioji LAPĖ
3.    Metų kūrybiškiausia LAPĖ
4.    Metų novatoriškiausia LAPĖ
5.    Metų socialinių tinklų LAPĖ
6.    Metų socialiai atsakingiausia LAPĖ

Konkursui pateiktų projektų apdovanojimų ceremonija įvyks 2014 m. sausio 23 d., Vilniuje, konferencijų centre „Pirklių klubas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius