Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedamas paraiškų priėmimas socialinei stipendijai gauti

Nuo šeštadienio, rugsėjo 15 d., Valstybinio studijų fondo interneto tinklapyje www.vsf.lt studentai galės pateikti paraiškas socialinei stipendijai gauti. Elektronines paraiškas pateikti bus galima iki spalio 10 dienos.
Monetos ant sąsiuvinio
Monetos ant sąsiuvinio / 123rf.com

Anot Valstybinio studijų fondo Stipendijų ir finansinės paramos skyriaus vyriausiosios specialistės Jūratės Motiejūnaitės, kriterijai socialinei stipendijai gauti nesikeičia.

„Stipendija gali būti skiriama universitetų ir kolegijų studentams, gaunantiems arba turintiems teisę gauti socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą, taip pat studentams, kuriems nustatytas 45 proc. ar mažesnis darbingumo lygis sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis. Stipendija gali būti skiriama ir tiems studentams, kuriems dar nesukako 26 metai ir jie yra netekę abiejų tėvų (ar turėto vienintelio iš tėvų) arba jiems iki pilnametystės buvo nustatyta globa“, – sako J. Motiejūnaitė.

Šiuo metu socialinės stipendijos dydis – 390 Lt per mėnesį. Stipendija studentams yra skiriama vienam studijų semestrui ir mokama kiekvieną mėnesį iki to semestro pabaigos, todėl norėdamas gauti socialinę stipendiją ir kitą semestrą, studentas privalo fondui pateikti naują prašymą.

Šiuo metu socialinės stipendijos dydis – 390 Lt per mėnesį.

Priimamos tik elektroniniu būdu pateiktos studentų paraiškos, kurioms užpildyti reikalinga elektroninė bankininkystė arba asmeninis skaitmeninis sertifikatas.

„Norėčiau atkreipti studentų dėmesį, kad informacinė sistema „Parama“ yra naudojama ir kitai fondo administruojamai paramai teikti. Iki rugsėjo 15 d. funkcija, leidžianti pateikti paraišką socialinei stipendijai gauti, nėra aktyvuota, todėl prieš šį terminą paraiškos pateikti neįmanoma“, – informuoja J. Motiejūnaitė.

Specialistė pabrėžia, kad pildydami paraišką studentai būtų atidūs, ypač turėtų atkreipti dėmesį į ekrane pasirodančius pranešimus, kurie informuoja, ar fondui reikalingi dokumentai, įrodantys pasirinktą socialinį kriterijų. Daugeliu atveju pakanka tik užpildyti ir pateikti elektroninę paraišką.

Studentai, kurie yra netekę tėvų ar jiems iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba), pirmą kartą besikreipiantys dėl socialinės stipendijos skyrimo turi ne tik pateikti elektroninę paraišką, bet ir pristatyti šią aplinkybę įrodančius dokumentus.

Visą informaciją apie trūkstamus duomenis ar dokumentus, socialinės stipendijos skyrimą ar neskyrimą studentai ras prisijungę prie savo paraiškos. Apie žinutes sistemoje studentai bus informuojami ir jų nurodytu el. pašto adresu, todėl turėtų nuolat tikrinti, ar nėra gautų pranešimų.

Iki spalio 10 d. (imtinai) nepateikusieji paraiškų ar nepristatę fondui reikiamų dokumentų, nesureagavę į fondo atsiųstas žinutes ir laiku neištaisę nurodytų trūkumų, nebus įtraukti į sąrašus ir socialinės stipendijos gauti negalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius