Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pradedamas žiemos priėmimas į profesinio mokymo įstaigas

Trečiadienį prasideda pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas žiemos etapas.
Profesinė mokykla
Profesinė mokykla / 15min.lt archyvo nuotr.

Ministrų kabinetas savo ruožtu ketina patvirtinti preliminarų priėmimo į profesinio mokymo įstaigas skaičių. Iš viso šiemet į profesines mokyklas numatoma priimti 20,61 tūkst. mokinių – tiek pat, kiek ir pernai.

Stojančiųjų prašymai mokytis LAMA BPO informacinėje sistemoje bus priimami iki vasario 12 dienos, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Prašymus teikti gali ir jau įgijusieji išsilavinimą ar profesinę kvalifikaciją, ir jos dar neturintieji.

„Šiuo metu darbo rinkoje labiausiai pasigendama inžinerijos ir informacinių technologijų sričių specialistų, taip pat didėja darbuotojų poreikis statybos, gamybos sektoriuose. Norėdami užpildyti šią spragą, skatiname kuo didesnį profesinio mokymo prieinamumą ir atvirumą, planuojame investicijas į profesinio mokymo programų atnaujinimą“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 14 dieną, o mokymo sutartis su profesinio mokymo įstaigomis pasirašyti galės vasario 15–17 dienomis.

Priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta žiemos ir vasaros etapais. Šiemet pagrindinio priėmimo vasaros etapas vyks nuo birželio 1 dienos iki rugpjūčio 7 dienos. Papildomas priėmimas planuojamas rugpjūčio 21–27 dienomis.

Pernai į profesinio mokymo įstaigas priimta 20,5 tūkst. jaunuolių. Iš jų kiek daugiau nei 1 tūkst. į profesines mokyklas įstojo žiemos etapo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius