Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Praktikos ir karjeros dienos“ kvietė gyvai įvertinti studijų praktiškumą

Po dvejų metų pertraukos Kauno kolegijos Karjeros centras kvietė studentus ir socialinius partnerius pamiršti virtualią erdvę ir ryšius megzti tradicinėje „Praktikos ir karjeros dienų“ gyvoje kontaktų mugėje.
„Praktikos ir karjeros dienos“ Kauno kolegijoje
„Praktikos ir karjeros dienos“ Kauno kolegijoje / Kauno kolegijos nuotr.

Šiemet daugiau nei 50 įvairių organizacijų subūręs renginys kasmet ne tik padeda būsimiems specialistams ir darbdaviams atrasti vieniems kitus, bet ir papildo bei sustiprina Kauno kolegijoje vykdomų studijų praktiškumo elementą.

Neapsiribojama tik kontaktų muge

„Praktikos ir karjeros dienos“ – platforma, skirta abipusiai naudingam verslo sektoriaus ir akademinio jaunimo bendradarbiavimui. Vis dėlto, Kauno kolegijos Karjeros centro vadovas dr. Mindaugas Samuolaitis pastebi, kad dalyvaujančioms įmonėms kartu tai proga geriau pažinti ir pačią aukštąją mokyklą, stiprinti bendradarbiavimą su ja.

Asmeninio arch. nuotr./Dr. Mindaugas Samuolaitis
Asmeninio arch. nuotr./Dr. Mindaugas Samuolaitis

„Kelias dešimtis darbdavių į vieną vietą suburianti kontaktų mugė leidžia tiek dalyvaujančioms įmonėms, tiek studentams taupyti laiką, suteikia galimybes greitai ir lengvai užmegzti kontaktus. Darbdaviams tai kartu proga pažinti aukštojo mokslo instituciją, jos bendruomenę, plėtoti bendradarbiavimą. Renginio kuriamų pridėtinių verčių yra ir daugiau, tačiau, manau, kiekvienas ateina su savo lūkesčiais, kuriuos stengiamės išpildyti ar viršyti“, – apie „Praktikos ir karjeros dienų“ kuriamą vertę sako dr. M. Samuolaitis.

Kauno kolegijoje rengiami į darbo rinką pasiruošę žengti būsimieji specialistai, todėl studentai studijų metu ne tik įgyja tvirtą teorinių žinių pagrindą, bet ir maksimaliai lavina praktinius įgūdžius.

„Praktikos ir karjeros dienų“ paskirtis – papildyti ir sustiprinti praktiškų studijų dalį. Šis renginys ir darbdavių įsitraukimas į jį parodo, kad darbdaviai mato mus kaip potencialų partnerį darbuotojų paieškoje, o Kauno kolegijoje rengiami specialistai atitinka jų keliamus reikalavimus“, – apie tai, kaip renginys atliepia Kauno kolegijos akcentuojamą studijų praktiškumą, sako dr. M. Samuolaitis.

Karjeros centro vadovas atkreipia dėmesį, kad karjeros planavimas – atsakinga ir ne vieną dieną trunkanti veikla, todėl nuspręsta neapsiriboti vieną dieną trunkančia kontaktų muge. Pandemijos metu pagrindine renginio platforma tapusi interneto svetainė www.karjerosdienos.lt išliko ir pasibaigus karantino metu galiojusiems suvaržymams – dabar ten daugiau nei 150 praktikos ir darbo vietų siūlo Kauno kolegijos socialiniai partneriai.

Kauno kolegijos nuotr./„Praktikos ir karjeros dienos“ Kauno kolegijoje
Kauno kolegijos nuotr./„Praktikos ir karjeros dienos“ Kauno kolegijoje

„Pandemija atnešė ne tik iššūkius, bet ir tam tikras galimybes, kuriomis pasinaudojome. Orientuojamės į studentų praktiką, savanorystę, darbą – tai tikrai nėra vienos dienos veikla, ji tęsiasi visus metus. Taip pat ne visi turi galimybę būtent renginio dieną sudalyvauti kontaktų mugėje, todėl interneto svetainė – įrankis studentams ir darbdaviams, leidžiantis lengviau atrasti vieniems kitus būtent tada, kada toks poreikis atsiranda“, – sako dr. M. Samuolaitis.

Nepaisant interneto svetainės teikiamo patogumo darbo ir praktikos pasiūlymus rasti neišėjus iš namų, dr. M. Samuolaitis sako, kad kolegijos patalpose vykstančios kontaktų mugės virtualus renginys neatstos.

„Manau, kad nuotolis niekada neatstos tiesioginio kontakto, galimybės asmeniškai susipažinti, pabendrauti, patirti bendrystę. Ne veltui viena iš penkių Kauno kolegijos vertybių yra būtent bendruomeniškumas, kurį pajusti per nuotolį nėra lengva. Tuo tarpu, kai į renginį atvyksta ir studentas, ir dėstytojas, ir socialinis partneris, leidžia laiką kartu – tik tokiu būdu iš tikrųjų galima pajusti tą bendruomeniškumą“, – dalijasi Kauno kolegijos Karjeros centro vadovas dr. M. Samuolaitis.

„Praktikos ir karjeros dienų“ metu užmegztas kontaktas virto praktikos vieta

Kauno kolegijos Logistikos studijų programos absolvento Alano Malašinsko karjeros kelias „Continental Automotive Lithuania“ įmonėje prasidėjo būtent „Praktikos ir karjeros dienų“ kontaktų mugėje, vykusioje prieš pora metų. Nors procesas užtruko keletą mėnesių, užmegztas kontaktas vis dėlto virto į praktikos į vietą.

„Prieš dalyvaudamas „Praktikos ir karjeros dienų“ kontaktų mugėje, jau buvau pasidomėjęs apie „Continental Automotive Lithuania“ – įmonė man atrodė puiki vieta praktikai ir, galbūt, tolesnei karjerai ne tik dėl to, nes tai visame pasaulyje žinoma įmonė, bet ir todėl, nes buvo ką tik pradėjusi savo veiklą Lietuvoje. Man tai reiškė galimybę greitai kilti karjeros laiptais, naujoves bei begalę iššūkių.

Asmeninio arch. nuotr./Alanas Malašinskas
Asmeninio arch. nuotr./Alanas Malašinskas

Nežinojau, kad „Praktikos ir karjeros dienose“ bus „Continental Automotive Lithuania“ stendas, bet pamatęs tikrai apsidžiaugiau ir pamačiau savo galimybę. Priėjęs išsiklausinėjau visko apie įmonę, jos veiklą, kolektyvą bei pasikeičiau kontaktais su tuo metu dirbusiu žmogiškųjų išteklių darbuotoju, užsiregistravau į tuo metu vienintelę SCM Intern vietą ir tikėjausi, kad būsiu pakviestas į pokalbį.

Kelias iki praktikos vietos gavimo nebuvo greitas ir lengvas – nuo pokalbio iki praktikos pradžios praėjo maždaug 4 mėnesiai. Pasibaigus atrankai ir sužinojus, kad esu priimtas, prasidėjo COVID-19 pandemija, dėl kurios praktikos pradžia nusikėlė. Galiausiai 2020 m. balandį pradėjau savo praktiką“, – prisimena A. Malašinskas.

Per beveik trejus metus Kauno kolegijos absolventas, savo karjeros kelią pradėjęs nuo praktikanto, šiandien užima klientų logistikos ir gamybos planavimo komandos vadovo poziciją.

„Mano karjeros kelias nebuvo lengvas, bet galbūt todėl man čia taip patinka. Automobilių pramonės sritis yra tokia plati, kad galėčiau drąsiai teigti, jog nuo pirmos praktikos dienos iki pat dabar dar nebuvo tokios savaitės, per kurią nebūčiau išmokęs ką nors naujo.

Atlikdamas praktiką mokiausi ir planavau įvairių linijų gamybą. Po pusmečio tuometinis mano vadovas nusprendė, kad tai, ką sugebu ir pademonstruoju kaip praktikantas, jam suteikia pakankamai pasitikėjimo priimti mane į gamybos planavimo specialisto poziciją. Praėjus dar pusmečiui, gavau kitą išbandymą – klientų logistiką. Tuometinis mano vadovas pasiūlė išbandyti save ne tik gamybos planavime, bet ir klientų logistikoje. Kadangi mėgstu iššūkius, pasiūlymą priėmiau ir praėjus maždaug vieneriems metams įgijau pakankamai patirties ir pasitikėjimo, kad tapčiau komandos vadovu“, – savo karjeros kelią „Continental Automotive Lithuania“ įmonėje prisimena A. Malašinskas.

Siekiant padėti studentams atsakingai planuoti savo karjerą, Kauno kolegijoje kasmet organizuojamos „Praktikos ir karjeros dienos“, kurių metu studentai gali atrasti darbo ir praktikos pasiūlymus, užmegzti ryšius su darbdaviais, geriau pažinti darbo rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius