-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda moksleivių registracija į sostinės mokyklas

Ketvirtadienį prasideda elektroninė registracija į sostinės mokyklas naujiems mokslo metams, taip pat pradeda veikti interaktyvus mokyklų žemėlapis, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.
Abiturientai laiko lietuvių kalbos egzaminą
Mokykla / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniečiai, besirenkantys mokyklas, elektroninėje sistemoje jas turi registruoti tris – vieną mokyklą, priskirtą pagal gyvenamąją teritoriją, ir dar dvi pageidaujamas.

Pirmumo taškai tiems, kurie gyvena arčiau

Prašymai dėl mokymosi teikiami adresu svietimas.vilnius.lt, prieš tai mokyklas siūloma atsirinkti interaktyviame mokyklų žemėlapyje.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Edita Tamošiūnaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Edita Tamošiūnaitė

„Nustatėme aiškius pirmumo kriterijus, kai norinčių patekti į mokyklą skaičius didesnis, nei mokykloje yra laisvų vietų, gauna vaikai, kurie auga su vienu tėvu arba globėju, turintys teisę į specialiąją pagalbą mokykloje, taip pat daugiavaikių šeimų vaikai, dvynukai, trynukai norintys eiti į tą pačią klasę, vaikai, kurių broliai ar seserys jau mokosi toje pačioje mokykloje. Pirmumo taškai bus skiriami tiems moksleiviams, kurie jau daugiau nei porą metų yra deklaravę savo gyvenamąją vietą mokyklai priskirtoje teritorijoje“, – teigia švietimo klausimus kuruojanti mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Šių metų elektroninėje registracijoje išskirtos tos mokymosi įstaigos, kurios priima moksleivius iš viso Vilniaus – ne tik gyvenančius mokyklai priskirtoje teritorijoje.

Prašymai teikiami iki kovo 31-osios

Vienos jų priimančios moksleivius konkurso būdu (Vilniaus Žirmūnų gimnazija, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija, Vilniaus licėjus), kitos įgyvendinančios specializuoto ugdymo (inžinerinės) krypties programas (Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjus, Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazija) arba savitos pedagoginės sistemos elementus (Vilniaus Tuskulėnų gimnazija, Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinė gimnazija, Vilniaus Adomo Mickevičiaus gimnazija).

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Mokykloje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Mokykloje

Prašymai dėl mokymosi į šias ugdymo įstaigas teikiami iki kovo 31 dienos, į visas kitas mokyklas iki gegužės 31-osios.

Jeigu mokykla nėra pavaldi savivaldybei, prašymai į šias mokyklas yra teikiami ne per elektroninę registravimo sistemą, o pagal tų mokyklų direktorių įsakymais patvirtintas priėmimo tvarkas.

Daugiau apie mokyklų pasirinkimą – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius