Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prie mokytojų streiko jungiasi ir dvi Kėdainių mokyklos

Lietuvos švietimo sistemoje – suirutė. Jau daugiau kaip savaitė kai visoje šalyje viena po kitos neterminuotam streikui, kurį organizuoja Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, uždaromos mokyklos. Streike dalyvaujantys mokytojai neveda pamokų, jiems nereikia eiti į darbą. Šią savaitę prie streiko jungiasi ir dvi Kėdainių mokyklos.
Mokykla
Mokinė / 123rf.com nuotr.

Nuo pirmadienio, lapkričio 19 dienos, streikuoja dalis Kėdainių šviesiosios gimnazijos pedagogų, o nuo trečiadienio, lapkričio 21 dienos, prie streiko ketina prisijungti ir Juozo Paukštelio progimnazija.

Streiko organizatoriai tikina, kad uždarys tiek mokyklų, kiek reikės tam, kad Švietimo ir mokslo ministerija pagaliau pradėtų spręsti problemas sistemiškai ir imtų vykdyti mokytojų keliamus reikalavimus: nedelsiant atsisakyti absurdiškos darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarkos ir įdiegti etatinį modelį, kuriame vienam etatui sudaryti būtų ne daugiu kaip 18 kontaktinių valandų ir 18 valandų būtų skirta kitiems darbams. Taip pat – pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus didinti 20 procentų bei mažinti vaikų skaičių klasėse. Paprastai sakant, mokytojai reikalauja, kad tiesiog būtų baigta iš jų tyčiotis, o apie atlyginimų kėlimą šiuo atveju net nekalba.

Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai važinėja po streikuojančias mokyklas ir bando kalbėtis su mokytojais, tačiau jiems situacijos nepavyksta suvaldyti. Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis sako net nematantis pagrindo mokytojų streikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius