Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prie mokytojų streiko prisijungė didžiausios Lietuvos mokyklos pedagogai

Prie mokytojų streiko dėl įvesto etatinio apmokėjimo modelio trečiadienį prisijungė didžiausia Lietuvos mokykla – Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija. Apie tai pranešė streiką šalyje koordinuojanti Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS).
Rugsėjo 1-osios šventė M.Mažvydo progimnazijoje
Rugsėjo 1-osios šventė M.Mažvydo progimnazijoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Etatinis darbo apmokėjimas, kuris turėjo tapti gėriu, šiandien virto interpretacijų erdve: už tą patį darbą mokytojai visoje Lietuvoje gauna skirtingai, – kreipimesi į bendruomenę rašo mokyklos streiko komitetas. – Pirmiausia buvome supriešinti tarpusavyje, vėliau su mokyklos administracija, o kai susivokėme, kas vyksta, nusprendėme vienytis ir streikuoti.“

LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas teigia, kad tikimasi konkrečių sprendimų dėl modelio keitimo – pažadų esą neužteks.

„Kaip jau ne kartą minėjome, pažadų mums neužteks, tikimės labai konkrečių sprendimų. O kol jų nebus, streikų banga risis per Lietuvą. Yra ugdymo įstaigų, kurios numačiusios prisijungti prie streiko kitą savaitę“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas profsąjungos vadovas.

LŠDPS nuo rugsėjo įvestą etatinio mokytojų darbo apmokėjimo tvarką vadina absurdiška, reikalauja nedelsiant jos atsisakyti ir „įdiegti etatinį modelį, kuriame vienam etatui sudaryti būtų ne daugiu kaip 18 kontaktinių valandų ir 18 val. skirta kitiems darbams. Taip pat – pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus didinti 20 proc. bei mažinti vaikų skaičių klasėse“.

LŠDPS duomenimis, bent dalis pedagogų trečiadienį nedirbs 75-iose mokyklose, ŠMM duomenimis – 60-yje mokyklų.

Trečiadienį švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė susitiks su pedagogų atstovais ir išklausys jų siūlymų, kaip koreguoti kritikos sulaukusį etatinio apmokėjimo modelį.

Ministrė į susitikimą kviečia „visų mokytojų interesams atstovaujančių“ profesinių sąjungų vadovus. Daugiau apie tai – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius