Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesionalūs sportininkai renkasi studijas Lietuvos sporto universitete

Studentams gegužę ir birželį – pats karštymetis: įvairūs atsiskaitymai, rašto darbai, egzaminai. Tuo įsitikino po NBA sezono į Lietuvą grįžęs krepšinio klubo „Toronto Raptors“ ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, kaip laisvasis klausytojas studijuojantis Lietuvos sporto universitete (LSU).
Profesionalūs sportininkai renkasi studijas Lietuvos sporto universitete. LSU nuotr.
Profesionalūs sportininkai renkasi studijas Lietuvos sporto universitete. LSU nuotr.

Traukia Treniravimo sistemos

LSU vienintelis šalyje rengia sporto šakų trenerius, todėl J. Valančiūnas nedvejodamas pasirinko Treniravimo sistemų studijų programą, kuri yra tarp dešimties populiariausių studijų programų Lietuvoje. „Jau dabar galvoju apie ateitį. Baigęs profesionalaus sportininko karjerą, norėčiau dirbti treneriu. Džiaugiuosi, kad Universitetas sudaro puikias sąlygas mokytis ir siekti diplomo. Įtempto sezono metu sunkiau mokytis“, – sakė krepšininkas.

Talentingas krepšininkas J. Valančiūnas, pasirinkęs laisvojo klausytojo statusą, kol kas nėra Universiteto studentas, bet, baigęs norimus studijų modulius ir išlaikęs egzaminus, po metų galės juo tapti.

Profesionalūs sportininkai renkasi studijas Lietuvos sporto universitete.
Profesionalūs sportininkai renkasi studijas Lietuvos sporto universitete.

Šį studijų būdą LSU pasirinko ir 2003 m. su Lietuvos krepšinio rinktine Europos čempionu tapęs Virginijus Praškevičius. Prieš ketverius metus atsisveikinęs su didžiuoju sportu, jis irgi nutarė siekti trenerio diplomo. „Baigęs krepšininko karjerą turiu gerokai daugiau laiko, todėl nusprendžiau mokytis LSU ir tapti treneriu. Neabejoju, kad ne tik įgysiu būtinų žinių, bet ir pasidalysiu savo patirtimi su studentais“, – teigė V. Praškevičius.

Lietuvos sporto universitete studijuoja kartu su V. Praškevičiumi 2003 m. Europos krepšinio čempionate triumfavę Donatas Slanina ir Dainius Šalenga. Treniravimo sistemų studijas baigė žymūs šalies lengvaatlečiai Virgilijus Alekna, Austra Skujytė, Rytis Sakalauskas ir kiti.

Studijas derina su sportu

Anot LSU kanclerio dr. Mindaugo Balčiūno, džiugu, kad Universitetą renkasi profesionalūs sportininkai. Suprantant jų užimtumą parengiami individualūs studijų planai, kuriuos patogu derinti su intensyviu sportiniu gyvenimu. Pasitelkus šiuolaikines komunikacijos priemones studijuoti galima nuotoliniu būdu. Po sezono, dažniausiai vasarą, sportininkai atvyksta į Universitetą laikyti egzaminų. „Kiekvienas didelio meistriškumo sportininkas turi galvoti, ką veiks baigęs sportinę karjerą. Sporto mokslininkai teigia, kad kur kas sunkiau integruotis nebaigus studijų, – įsitikinęs M. Balčiūnas.

Profesionalūs sportininkai renkasi studijas Lietuvos sporto universitete.
Profesionalūs sportininkai renkasi studijas Lietuvos sporto universitete.

LSU dėstytojo doc. dr. Rūtenio Paulausko, studentams perteikiančio krepšininkų rengimo subtilybes, teigimu, profesionaliems sportininkams turėtų būti svarbu ne tik siekti gerų rezultatų, solidžiai uždirbti, įgyti neįkainojamos praktikos, bet ir ją papildyti svarbiomis mokslinėmis žiniomis. O tai gali suteikti įdomios studijos Universitete.

Beje, nemažai žymių šalies atletų sportuoja užsienyje, todėl tikimasi, kad pasinaudoję galimybėmis studijuoti LSU ir įgiję diplomą, jie vėliau grįš į Lietuvą perteikti savo patirties jauniesiems sportininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius