-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programuotoja Dovilė Pankratjevaitė: „IT yra plati sritis“

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Informatikos sistemų absolventė Dovilė Pankratjevaitė dirba programuotoja JAV programavimo paslaugų įmonėje „Devbridge Group“ ir teigia, jog nors būti imliam naujoms technologijoms yra labai svarbu, tačiau kur kas svarbiau – mokėjimas dirbti komandoje, koncentracija, pastabumas, mąstymas. „Jei patinka programuoti, sunku nebus“, – jauna savo srities profesionalė skatina nebijoti ir neabejoti bei rinktis šias studijas.
student-testimonial-2
Programuotoja Dovilė Pankratjevaitė: „IT yra plati sritis“ / Partnerio nuotr.

– Kaip pasirinkote Informatikos sistemų studijas Vytauto Didžiojo universitete?

– Man visada patiko matematika, todėl renkantis, kur stoti, žiūrėjau tik į tą pusę. Visgi matematikos studijos pasirodė gana sausokos ir siauros. Tuo tarpu šalia buvo informatika, kuri, mano nuomone, yra platesnė ir įdomi studijų kryptis. Niekada nesigailėjau savo sprendimo, nes informacinės technologijos nėra vien programavimas ir testavimas – tai kur kas plačiau.

– Kas buvo įdomiausia studijų metu?

– Paskaitos, kurių metu informaciją susirenki bendravimu ir diskusijomis. Taip pat pažintis su dėstytojais, kurie šalia mokomojo dalyko medžiagos dalinasi savo verslo patirtimi ir kita visapusiam išsilavinimui svarbia informacija.

– Kaip prasidėjo Jūsų karjera JAV programavimo paslaugų įmonėje „Devbridge Group“?

– Karjera prasidėjo man užpildžius anketą „Sourcery Academy for Developers“ atrankai. Sėkmingai išlaikius testą, pradėjau kursus. Prieš tai dirbau kitoje įmonėje, tačiau ji labai sunkiai priimdavo naujas technologijas. Kai pasijutau atsiliekanti nuo šiuolaikinių programuotojų, pradėjau mokytis savarankiškai, o akademija suteikė galimybę įgyti naujausių žinių iš profesionalų. Po akademijos gavau ir darbo pasiūlymą. Dabar dirbu tik su naujausiomis technologijomis ir žinau, kad šioje įmonėje visada turėsiu puikias galimybes tobulėti.

– Kas sunkiausia programuojant?

– Niekada negali sustoti mokytis, nes laikui bėgant užduotys vis sunkėja, nors patirties įgauni vis daugiau. Jei patinka programuoti, sunku nebus. Sunku būna tik tada, jei veiki darbus, kurie tau nėra malonūs, o man asmeniškai programuoti nėra sunku. Sudėtingiau būna nebent tada, kai pereinama prie naujos technologijos, bet vėliau, kai įgundi jas naudoti, sunku nebebūna.

– Kaip manote, kokios savybės yra svarbios norint būti sėkmingu IT specialistu?

– Atrodo, kad norint būti sėkmingu IT specialistu reikėtų, visų pirma, gerai išmanyti technologijas, tačiau nėra visiškai taip. Labai svarbu būti imliam ir smalsiam naujoms technologijoms, įrankiams, tačiau kur kas svarbiau yra mokėjimas dirbti komandoje, koncentracija, pastabumas ir mąstymas.

– Kas Jus labiausiai motyvuoja darbe?

– Mane labiausiai motyvuoja komanda. Kai darbo atmosfera puiki, visada jautiesi motyvuotas padaryti kažką gero su drauge su visais.

– Ką rekomenduotumėte moksleivėms ar jaunoms merginoms norinčioms, bet galbūt dvejojančioms save išbandyti IT sektoriuje?

– Nedvejoti ir bandyti, nes specializacija yra plati, visada gali pasikeisti kryptį, o nuolatinis mokymasis ir vis kitų sprendimų ieškojimai nesuteikia darbui rutinos, leidžia nuolat tobulėti ir nestovėti vietoje.

– Kokie Jūsų ateities planai? Kokius kasdienius iššūkius sau keliate darbe?

– Artimiausias planas – tobulėti kaip programuotojai, todėl kiekvieną užduotį noriu atlikti kuo kokybiškiau. Vėliau bus matyti, nes, kaip ir minėjau, IT srityje yra daug įvairių kelių ir aš galiu arba eiti tuo pačiu nuolat tobulinant save, arba rinktis kitą, tad laukia laisvė spręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius