-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektų valdymo profesionalas Donatas Voveris: „Reikia turėti planą plano pakeitimui“

„Reikia turėti planą plano pakeitimui“. Tai viena iš citatų, kurias ne vienas, vasario 12 dieną apsilankęs ISM Vadybos ir Ekonomikos universitete, skubėjo užsirašyti.
Donato Voverio paskaita apie projektų planavimą ISM Vadybos ir Ekonomikos universitete
Donato Voverio paskaita apie projektų planavimą ISM Vadybos ir Ekonomikos universitete / „Youth2Business Lithuania Forum“ nuotr.

Verslo konsultacijų įmonės „Civitta“ generalis direktorius ir asocijuotasis partneris Donatas Voveris savo valandos trukmės paskaitą paskyrė projektų valdymui ir koncentravosi į „pamatus“ – planavimą. Pasiklausyti projektų valdymo profesionalo susirinko daugiau nei šimtas dalyvių.

Pats D.Voveris dar palyginus neseniai baigė magistrantūros studijas ISM Vadybos ir Ekonomikos universitete, todėl, pasak jo, buvo išties malonu patirtimi dalintis sau brangioje auditorijoje. Pradžioje apibrėžęs projekto savoką, D.Voveris išryškino atsakingo planavimo svarbą: jei projektą valdome atsakingai, planuoti nustojame tik tada, kai projektas yra visiškai įgyvendintas. Tai reiškia, jog žvelgdami į tradicinę 5 žingsnių schemą (inicijavimas, planavimas, įgyvendinimas, stebėsena ir kontrolė, užbaigimas), prie kiekvieno iš jų turėtume matyti būtinybę planuoti, turėdami omenyje 3 pagrindinius vienas nuo kito priklausančius klasikinius apribojimus. Tai yra apimtis, biudžetas bei laikas.

Žinoma, pagal planą beveik niekada niekas nevyksta. Pasak Donato, planas skirtas tam, „kad žinotum, kiek nuo jo nukrypsti“. Visgi tuos nukrypimus vertėtų suvokti kaip galimus korekcinius veiksmus ir taip pat kiek įmanoma juos numatyti, suplanuoti. Priešingu atveju, mes imame reaguoti – bandyti spręsti problemas, tik joms iškilus. Tai, deja, kainuoja: stresas, papildomi kaštai, laikas, komandos bei suinteresuotų šalių nepasitenkinimas, grėsmė tikslams.

Antroji paskaitos dalis buvo gausi praktinių pavyzdžių. D.Voveris keliavo per lietuviškų atvejų analizes ir pademonstravo, jog projektuose, tokiuose kaip Galežinio vilko gatvės estakada ir Ignalinos AE uždarymas, apstu planavimo trūkumų. Dėl jų padidėjo tiek projektų kaina, tiek prireikė daugiau laiko įgyvendinimui. Žinoma, publika taip pat nestokojo klausimų. Daugelis naudojosi proga ir teiravosi itin konkrečių dalykų: ekonometrijos taikymai „Civitta“ kasdienybėje arba skirtingų finansinių sertifikatų vertė.

Ši D.Voverio paskaita – įžanga į renginių ciklą, kuris tęsis iki pat pagrindinio „Lithuania Youth to Business Forum“ renginio  balandžio 18d. ISM Vadybos ir ekonomikos universistete.  Tai renginys, skirtas patikrinti ir ugdyti esamas studentų kompetencijas bei mažinti lūkesčių skirtumą tarp įmonių ir studentų, naudojant pagrindines kryptis kaip verslumas, inovacijos bei lyderystė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius