Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

R.Karbauskis nesureikšmina Seimo Švietimo komiteto sprendimo atmesti biudžeto projektą

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako nesureikšminantis Seimo Švietimo ir mokslo komiteto sprendimo nepritarti kitų metų biudžeto projektui. Jis teigia, kad dalis iš komiteto 180 mln. eurų vertės siūlymų valstybės iždui yra nerealūs ir bus atmesti.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nemanau, kad būtų kokių nors problemų priimant biudžetą. Švietimo komitetas principingai žiūri į poreikius, galbūt kažkurie ir iš mūsų kolegų subalsuoja ir už opozicijos siūlymus. Suprantame, kad nerealu sumos, kurios visos yra nurodytos, bet dalį sprendimų pavyks rasti, tuo neabejoju“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė „valstiečių“ vadovas.

Jis pabrėžė, kad galutinius sprendimus dėl biudžeto priima Seimas, ne komitetas.

„Mes viską žinome, viskas kontroliuojame – jei balsuotų jau priimant biudžetą iš mūsų frakcijos kas nors kitaip, tada jau vertintumėme (...), o kad neatitiks Vyriausybės požiūris ir Švietimo komiteto požiūris, jau yra akivaizdu pagal sumas“, – pridūrė R.Karbauskis.

Politikas neabejoja, kad biudžetui nepritars ir opozicijai priklausantis Audito komitetas.

R.Karbauskis tikisi, jog Vyriausybė atsižvelgs į „visus poreikius“, įskaitant mokytojus, ikimokyklinių įstaigų pedagogus, dėstytojus.

Vyriausybės pateiktam biudžeto projektui nepritaręs Seimo Švietimo ir mokslo komitetas pateikė pasiūlymų už 180 mln. eurų, tarp jų – lėšos didinti dėstytojų, aukštųjų mokyklų neakademinių darbuotojų, mokytojų, darželių pedagogų algas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius