Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rektoriai aptars pažangą universitetuose sprendžiant etikos klausimus

Penktadienį Kaune posėdžiausiantys rektoriai aptars pažangą reglamentuojant akademinę etiką. Kaip BNS nurodė Vilniaus universiteto atstovas Ervinas Spūdys, bus tariamasi dėl etikos reikalavimų laikymosi gairių, užkertant kelią seksualinio priekabiavimo, diskriminacijos ar priklausomybių atvejams šalies aukštosiose mokyklose, bei prevencijos priemonių.
Vilniaus dailės akademija
Vilniaus dailės akademija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Etikos klausimais susirūpinta pastaruoju metu išaiškėjus atvejams dėl nederamo Vilniaus dailės akademijos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojų elgesio.

Tarp penktadienį Lietuvos universitetų rektorių konferencijoje (LURK) numatomų aptarti klausimų – ir mokslo bei studijų finansavimo disproporcija. Rektoriai planuoja parengti kreipimąsi į visuomenę ir valstybės institucijas dėl nepakankamo mokslo finansavimo (palyginti su finansavimu studijoms), dėl būtinybės didinti aukštojo mokslo tarptautiškumą.

„Tarp svarbių klausimų bus ir siūlomi Valstybinės kalbos įstatymo pakeitimai, kurie atvertų galimybę užsienio piliečiams tapti aukštųjų mokyklų vadovais“, – nurodė E. Spūdys.

LURK prezidento pareigas šiuo metu eina Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius