-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remigijus Šimašius suskaičiavo į darželius Vilniuje nepatekusius vaikus: trūksta 7 tūkst. vietų

Vilniaus meras Remigijus Šimašius paskelbė naują skaičių, kiek vaikų nepatenka į Vilniaus vaikų darželius. Ir tas skaičius dešimt kartų didesnis, nei pastaruoju metu nuolat minėjo buvęs miesto vadovas Artūras Zuokas – siekia ne 700, o 7 tūkst. Esą tiek vietų realiai šiuo metu trūksta Vilniaus darželiuose.
Darželinukai
Darželinukai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus taryba pagaliau pritarė garsiai išreklamuotam sprendimui kiekvienam vaikui, kuris lanko privatų vaikų darželį, mokėti kas mėnesį po 100 eurų. Tiesa, sprendimas kol kas nėra galutinis, jis turėtų būti priimtas kitame tarybos posėdyje išnagrinėjus siūlymą tarybos komitetuose.

R.Šimašius apie kompensacijas kalbėjo dar prieš rinkimus, tą patį minėjo ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai. Tačiau būtent pastarosios partijos frakcija praėjusiame tarybos posėdyje paprašė klausimą dar atidėti, esą reikia jį panagrinėti partijos viduje.

„Tai yra tik pateikimas, po trijų savaičių tai, tikiuosi, bus patvirtinta. Ir taip darželių problemą pagaliau pradėsime spręsti. O problema yra gerokai didesnė, nei ilgą laiką buvo skelbiama“, – prieš posėdį kalbėjo meras.

O didesnė ši problema yra todėl, kad į valstybinius Vilniaus vaikų darželius nepatenka kur kas daugiau vaikų, nei skelbta iki šiol.

„Ilgą laiką buvo skelbiama, kad trūksta 1,5 tūkst. vietų, pagal oficialius duomenis rinkimų kampanijos metu tas skaičius buvo sumažėjęs net iki 700. Tai šiandien aš galiu pasakyti, kad, pagal oficialius skaičius, ne vienerių metų, o pagal visus, kiek tėvų norėjo leisti savo vaikus į savivaldybės darželius ir nepateko, tokių vaikų yra per 7 tūkst. Dalis jų pasirinko privačius darželius, galbūt kai kurie labiau ir norėjo lankyti privačias įstaigas. Apie 3,1 tūkst. vaikų eina į privačius darželius, bet galiu pasakyti, kad pagal oficialius sukauptus duomenis vaikų, kurie norėjo patekti į valstybinius darželius, bet nepateko, yra per 7 tūkst.“, – kalbėjo R.Šimašius.

Pagal oficialius sukauptus duomenis vaikų, kurie norėjo patekti į valstybinius darželius, bet nepateko, yra per 7 tūkst., – sakė R.Šimašius.

Pasak mero, 100 eurų kompensacija leis greitai sukurti naujų vietų darželiuose, nes statybos ir kainuoja, ir užtrunka.

Kitas dalykas – galbūt dalis tėvų, gavusių kompensacijas, savo atžalas nuspręs pasiimti iš valstybinių darželių ir ves į privačius. Tad vietų irgi bus daugiau. Privačių įstaigų plėtra, anot R.Šimašiaus, užtikrins ir ugdymo įvairovę.

Tarybos nariai nebuvo vieningi šiuo klausimu. Pasigirdo siūlymų sprendimą tobulinti, tarkim, įpareigojant privačius darželius nuo rugsėjo sukurti naujų vietų vaikams. Vis dėlto po gana ilgų diskusijų klausimo pateikimui pritarta. Toliau politikai tai svarstys komitetuose ir galutinai nuspręsti ketinama kitame posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius