Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Rengiantis naujiems mokslo metams, J.Šiugždinienė Utenoje aptars ugdymo turinį

Ruošiantis naujiems mokslo metams, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pirmadienį lankysis Utenoje, kur su įstaigų atstovais aptars atnaujinto ugdymo turinio įgyvendinimą bei įtraukųjį ugdymą.
Jurgita Šiugždinienė
Jurgita Šiugždinienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Džiaugiamės, kad jau nuo rudens startuoja atnaujintos ugdymo programos. Pasirengimą atnaujintų programų startui įgyvendina Nacionalinė švietimo agentūra, kuri organizuoja mokymus, seminarus, programų pristatymus. Suprantame, kad kiekvienas pokytis kelia klausimų ir svarbu, kad mokytojai ir mokyklos turėtų visą reikalingą informaciją“, – ministerijos pranešime cituojama J.Šiugždinienė.

Ministrė su mokyklų atstovais taip pat susitiks Alytuje, Klaipėdoje, Telšiuose, Marijampolėje, Šiauliuose, Tauragėje, Panevėžyje, Kaune, sostinėje bei Vilniaus regione.

Anot ministerijos, susitikimuose kartu su J.Šiugždiniene dalyvaus specialistai bei Nacionalinės švietimo agentūros atstovai.

Nuo rugsėjo bendrojo ugdymo mokyklų pirmų, trečių, penktų, septintų, devintų bei 11 (III gimnazijos) klasių moksleiviai dirbs pagal atnaujintas bendrojo ugdymo programas. Ministerijos teigimu, atnaujintose programose orientuojamasi į kompetencijų ugdymą, numatyti pokyčiai organizuojant vidurinį ugdymą bei išorinį vertinimą.

Taip pat startuos Gyvenimo įgūdžių programa, kurios metu mokiniai bus „įtraukiami į situacijas, kuriose turėtų galimybes pademonstruoti savo vertybes ir nuostatas, žinias“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius