Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renkasi studentų lyderiai. Lietuvos karo akademijos studentas Mantas Blėda: su studijomis pataikiau tiesiai į dešimtuką

Dar būdamas septintoje klasėje šiuo metu Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnų tarybos pirmininko pavaduotojas, l.e. viršininko pareigas einantis Mantas Blėda jau žinojo, kokias studijas pasirinks. Tad 2009-aisiais baigęs mokyklą aktyvaus gyvenimo būdo vaikinas pasirinko jį atitinkančias studijas – įstojo į Lietuvos karo akademiją (LKA).
Mantas Blėda
Mantas Blėda / Asmeninio archyvo nuotr.

„Kaip atsarginį variantą turėjau ir Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA). Truputį dvejojau tarp pastarosios ir Lietuvos kūno kultūros akademija (LKA), tačiau meilė Tėvynei nugalėjo“, – prisipažįsta M. Blėda.

Jaunuolio nuomone, vienareikšmiškai reikia rinktis tai, kas patinka ir kas arčiau širdies.

„Pasirinkus nemielas studijas, ketveri metai bus tiesiog kančia. Aš galiu pasigirti, kad su studijomis pataikiau tiesiai į dešimtuką ir tik todėl dabar galiu mėgautis tuo, ką darau“, – džiaugiasi karo akademijos studentas.

Anot jo, jeigu ir nepavyktų įstoti į karo akademijos studentų gretas, o meilė Tėvynei neduoda ramybės širdžiai, visada galima pasirinkti jaunesniųjų karininkų vadų mokymus.

„Treji metai neakivaizdžių studijų šalia universitetinių studijų ir jūs jau vadas, kuris veda į mūšį karius“, – patarimus dalija M.Blėda.

Politikos mokslų kryptį – tarptautinius santykius pasirinkęs karo akademijos studentas neneigia – pradžioje mokslus krimsti buvo sunkoka.

„Bet dabar džiaugiuosi. Turbūt dėl mūsų labai kompetentingų dėstytojų“, – negaili pagyrų jaunuolis.

Po studijų jis savo jėgas ir laiką skiria sportui.

„Žaidžiu futbolą, tinklinį, irkluoju, su karo akademijos komanda jau tris kartus iš eilės tampame karinės penkiakovės čempionais“, – džiaugiasi M.Blėda, pridurdamas tikįs, kad sveikame kūne – sveika siela.

Dabartiniams abiturientams vaikinas linki siekti savo svajonės.

„Man labai sunku kalbėti šia tema, nes pasirinkti man nebuvo sunku, o karjera yra aiški, todėl iš savo patirties nelabai galiu kalbėti šiuo klausimu. Vis dėlto manau, kad, jeigu labai nori, pasieki savo tikslų. Taip, kad linkiu visiems abiturientams susikurti svajonę, kuri bus pagrindinis tikslas iki tol, kol ją įgyvendinsit“, – sako studentas.

„Renkasi studentų lyderiai“ – bendra „Studentų zona“ ir LSAS iniciatyva. Tikimės, kad padėsime abiturientams pasirinkti tinkamą kelią!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius