-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 01 /22:00

Rugsėjo 1-oji aukštosiose mokyklose: garbūs svečiai, 400 m ilgio svajonių kelias ir šventiniai tortai

Rugsėjo 1-ąją Mokslo metų pradžios šventė vyko tik dalyje aukštųjų mokyklų. Šią dieną pasitikti mokslo metus pasirinko keturi universitetai – Mykolo Romerio universitetas (MRU), Kauno technologijos universitetas (KTU), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) – ir Kauno kolegija (KK).
Rugsėjo 1-oji VGTU
Rugsėjo 1-oji VGTU / VGTU nuotr.

VGTU iškilmėse – Irena Degutienė

VGTU naujuosius mokslo metus pradėjo iškilminga nuotaika, kartu su Seimo Pirmininke Irena Degutiene ir daugiau nei 2000 pirmakursių.

„Su rugsėjo 1-ąja, brangieji. Džiaugiuosi matydama tokį didelį būrį jaunų žmonių ir iš karto suteikia viltį, kad tie žmonės tai ir yra mūsų Lietuvos ateitis. Nuo Jūsų priklauso, kokioje Lietuvoje mes gyvensim, nuo jūsų priklauso, kokia Lietuvos bus ekonomika. Jūs įstojote į puikų universitetą, tai yra perspektyvus universitetas su labai reikalingomis Lietuvai specialybėmis“, – kalbėjo I.Degutienė.

VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas kalboje akcentavo studentų motyvacijos svarbą: „Gyvenimas be galo sparčiai vystosi ir tai, kas šiandien yra nauja, rytoj yra pasenę. Žinių ir mokymosi reikia, bet to nebepakanka. Reikia kito mąstymo, kito požiūrio ir tai, manau, mūsų universitetas Jums suteiks. Vis dėlto esminis dalykas norint tai gauti – kiek Jūs pasiimsite, tiek Jūs turėsite“.

Rugsėjo 1-osios šventė, šiais metais susidėjo iš dviejų dalių: pirmojoje skambėjo Irenos Degutienės, VGTU rektoriaus Alfonso Daniūno bei VGTU Studentų atstovybės (SA) prezidento Dionio Martsinkevichiaus kalbos, šventinę nuotaiką kūrė VGTU orkestras, buvo atliktas imatrikuliacijos (studentų įrašymo į sąrašus) aktas ir iškilmingai paskelbta naujųjų mokslo metų pradžia.

Neoficialiojoje renginio dalyje universiteto rektorius ir VGTU SA prezidentas vaišino studentus tortu, koncertavo grupė „Karma“, studentai leido laiką bendraudami su naujais kurso draugais ir savo grupių kuratoriais.

MRU studentus linksmino studentų meno kolektyvai

Rugsėjo 1-ąją MRU pradėjo pirmakursiai, kurie buvo kviečiami į Lectio Prima – susipažinti su aukštąja mokykla, sužinoti studijų tvarką, laisvalaikio galimybes, susitikti su fakultetų dekanais, prodekanais, katedrų vedėjais, dėstytojais, vyresniais studentais – grupių mentoriais.

Vėliau Alma Mater bendruomenei buvo surengtas koncertas „Gyvas universitetas“, kuriame susirinkusiuosius džiugino suburti studentų meno kolektyvai: Jazz Band, popvokalinis ansamblis, pramoginių šokių kolektyvas „Bolero“, tautinių šokių kolektyvas „Skalsa“, folkloro ansamblis „Ritingo“.

Vyko ir iškilmingas Senato posėdis, skirtas naujųjų mokslo metų pradžiai. Sveikinimo žodį tarė rektorius, buvo pagerbti naujieji Universiteto garbės profesoriai, praėjusiais mokslo metais disertacijas apgynę mokslų daktarai, pedagoginius vardus gavę nauji docentai ir profesoriai. Taip pat padėkota labiausiai universitetui nusipelniusiems asmenims. Senato posėdyje griežė MRU styginių kvartetas.

12 val. bendruomenė buvo pakviesta į Arkikatedrą baziliką, kur aukojamos Šv. Mišios. Jų metu giedojo MRU mišrus choras.

Rugsėjo 1-ąją, šeštadienį, mokslo metus pradėsiantį MRU šiais mokslo metais papildė beveik 5000 naujų studentų iš Lietuvos ir pasaulio.

Pasitikdamas naujuosius mokslo metus universiteto rektorius prof. dr. Alvydas Pumputis džiaugiasi, kad nemažėjantis stojančiųjų  į universitetą skaičius rodo jų pasitikėjimą ir teisingai pasirinktą veiklos kryptį:

„Esame proveržio universitetas: siekiame užtikrinti, kad mūsų studentai gautų naujausią informaciją, įgytų būtent tas žinias, kurios reikalingos sėkmingiems, nuolat tobulėjantiems ir perspektyviems darbuotojams bei vadovams. Vadovaujamės įsitikinimu, jog būtent aukštojo mokslo kokybė lemia bet kurios valstybės ateitį ir perspektyvas“, – tvirtino MRU rektorius.

KTU studentai sukūrė 400 m ilgio savo svajonių kelią

Kauno sporto halėje vykusioje šventėje, kurioje tradiciškai buvo pradėti naujieji KTU mokslo metai, susirinko daugiau kaip 2000 naujai priimtų studentų. Šiemet universitete studijuos ir per 60 užsienio studentų.

Šventiniame renginyje dalyvavo Prezidentas Valdas Adamkus, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, Kauno meras Andrius Kupčinskas, arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

„Rugsėjo 1 diena man yra tarsi atestacija – universitetą ir visos KTU komandos darbą ir pokyčius pradės vertinti gausus būrys pirmakursių. Jų laukiame ne vien kaip studentų, bet kartu ir kaip asmenybių – kritiškų, veiklių bendradarbių, – teigė KTU rektorius prof. Petras Baršauskas.

Kaip ir kiekvienais metais KTU studentai netradiciškai pradėjo mokslo metus. Jie savo svajones ir siekius įamžino ant rekordiškai ilgos 400 metrų juostos. Po šventės šis simbolinis KTU studentų svajonių kelias bus perduotas KTU muziejui, kad prabėgus laikui, studentams liktų istoriškai gražus prisiminimas.

VDU šventėje – iškilminga eisena iki Vienybės aikštės

Rugsėjo 1-osios renginius VDU pradėjo šventiniai fakultetų susitikimai su pirmakursiais. Čia naujųjų VDU studentų laukė sveikinimai,  nauji draugai ir kitos staigmenos.

Vėliau VDU bendruomenės nariai susirinko prie Vytauto Didžiojo paminklo, kur universitetą pasveikino savivaldybės atstovai, visi kartu įsiamžino tradicinėje bendroje nuotraukoje nuo Kauno miesto savivaldybės stogo.

Vėliau visi šventės dalyviai drauge su Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“ surengė iškilmingą eiseną iki Vienybės aikštės, kur 14 val. prasidėjo iškilminga Mokslo metų pradžios šventė. Čia pirmakursiai prisiekė būti ištikimi universitetui. Jų taip pat laukė VDU rektoriaus ir svečių sveikinimo žodžiai ir didelis šventinis VDU Rugsėjo 1-osios tortas.

KK Mokslo ir žinių dieną surengė „flasmobą“

Be tradicinių renginių KK bendruomenę Rugsėjo 1-ąją nudžiugino studentiškas „flashmobas“.

Ryte studentai Mokslo ir žinių dieną tradiciškai paminėjo savo fakultetų šventėse, o popiet KK atstovybė bendruomenę nustebino Kauno miesto Pramonės prospekte prie Verslo vadybos fakulteto surengtu „flashmobu“, kurio metu pademonstruotas šokis. Staiga iš lauko pasigirdusi muzika pritraukė prie langų stebėtojų:  iš niekur nieko atsiradę ir pradėję šokti studentai sulaukė dėstytojų bei kitų studentų nuostabos ir šypsenų.

Šokio atlikėjai – šios aukštosios mokyklos vasaros metu rengtos „Fuksų stovyklos“ dalyviai. „Šiuo linksmu šokiu norėjome simboliškai išreikšti buvimo kartu ir jaunatviško veržlumo svarbą“, – teigė KK Studentų atstovybės viceprezidentas Andrius Šimonėlis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius