-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Santaros slėnyje Vilniuje bus statomas VU Mokslo centras

Šalia Santaros klinikų Vilniuje netrukus bus pradėta Mokslo centro statyba, pirmadienį pranešė Vilniaus universitetas (VU).
Mokslu metų pradžios studentų eisena Gedimino pr.
Vilniaus universitetas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

VU pasirašė sutartį su statybų bendrove „Eikos statyba“ dėl pastato statybos darbų.

Pasak VU Medicinos fakulteto dekano Algirdo Utkaus, naujasis mokslo centras bus skirtas ne tik medicinos mokslo fundamentiniams ir klinikiniams tyrimams vykdyti – pokytį pajus ir daugelis mokslininkų, kuriems smarkiai pagerės infrastruktūrinės darbo sąlygos ir atsiras galimybės dirbti su naujausia įranga, jos įsigijimui yra pritarusi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

17 tūkst. kvadratinių metrų ploto mokslo centre veiks Genetinių tyrimų centro, fiziologijos, biochemijos, mikrobiologijos ir laboratorinės medicinos, infekcinių ligų ir dermatovenerologijos, krūtinės ligų, imunologijos ir alergologijos, odontologijos, neurologijos ir neurochirurgijos, kitų klinikų specializuotų mokslinių laboratorijų kompleksas.

VU Plėtros departamento Projektų valdymo skyriaus vadovo Daumanto Gudelio teigimu, centro patalpos atitiks aukščiausio lygio reikalavimus ir modernius sprendimus.

Bendra Mokslo centro projekto vertė šiuo metu siekia apie 37,1 mln. eurų, didžiąją lėšų dalį – 23,1 mln. eurų – sudaro Europos regioninės plėtros fondo lėšos.

Be to, praėjusių metų pabaigoje gautas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pritarimas skirti 10 mln. eurų finansavimą mokslinei įrangai įsigyti.

Projektą tikimasi įgyvendinti iki 2023 metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius