-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybė: Vilniaus rajone stiprinamas įtraukusis ugdymas

Vilniaus rajono savivaldybės taryba pritarė, kad nuo rugsėjo 1 d. Vilniaus rajono Nemenčinės Gedimino ir Vilniaus rajono Rudaminos „Ryto“ gimnazijose būtų įsteigti papildomi etatai 5-ioms Atvirosioms klasėms, kuriose įtraukusis ugdymas vyks pagal Mobilios įtraukties modelį. Vaikų ugdymas ir švietimo pagalba bus įgyvendinami ne tik bendrojoje klasėje, tačiau ir kitose mokinių ugdymosi poreikius atliepiančiose aplinkose, rašoma savivaldybės pranešime spaudai.
Mokykla
Mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Turime sudaryti sąlygas įvairių ugdymosi poreikių turinčių mokinių įtraukčiai į Vilniaus rajono mokyklas, užtikrinant visų vaikų gebėjimus atitinkantį ugdymą. Vienas iš mūsų savivaldybės švietimo veiklios prioritetų yra palankios mokinių įtraukčiai ugdymo aplinkos plėtojimas ir stiprinimas. Todėl džiaugiuosi, kad taryba pritarė šiam sprendimui“, – teigia Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius.

Savivaldybės administracija dalyvavo Mokinių įvairovei atvirų grupių, klasių sudarymo ir ugdymo organizavimo jose projektų atrankos konkurse, pagal 2021–2030 m. plėtros programos valdytojos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos švietimo plėtros programos pažangos priemonės veiklą „Sukurti ir įdiegti įtraukaus ugdymo organizavimo modelius, sudarant sąlygas didelių ir labai didelių SUP turintiems mokiniams ugdytis bendrosios paskirties mokyklose“ ir pateko į valstybės biudžeto lėšomis finansuojamų projektų sąrašą.

Projekto įgyvendinimo laikotarpiu nuo 2023 m. rugsėjo 1 d. iki 2025 m. rugpjūčio 31 d. pasirinktam ugdymo organizavimo modeliui įgyvendinti savivaldybei skirta beveik 196 tūkst. Eur.

Artimiausiems dvejiems mokslo metams Vilniaus rajono Nemenčinės Gedimino ir Vilniaus rajono Rudaminos „Ryto“ gimnazijose skirti papildomi mokytojo padėjėjo ir pusė antrojo mokytojo etatai. Atsižvelgiant į tai, Atvirosiose klasėse ugdomiems mokiniams bus sudarytos sąlygos suteikti didesnę pagalbą, siejamą su pastoliavimu, derinti asmeninius vaikų mokymosi tikslus su klasės mokymosi tikslais, sukurtos palankesnės ugdymo(-si) sąlygos.

Projektui pasibaigus numatytas šių veiklų tęstinumas neapibrėžtą laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius