-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo pirmininkė su švietimo ministru aptars pasirengimą naujiems mokslo metams

Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen trečiadienį su švietimo, mokslo ir sporto ministru Gintautu Jakštu aptars pasirengimą naujiems mokslo metams.
Švietimo ministras Gintautas Jakštas 15min studijoje
Švietimo ministras Gintautas Jakštas 15min studijoje / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Nuo rugsėjo bendrojo ugdymo mokyklų pirmų, trečių, penktų, septintų, devintų bei 11 (III gimnazijos) klasių moksleiviai dirbs pagal atnaujintas bendrojo ugdymo programas. Ministerijos teigimu, atnaujintose programose orientuojamasi į kompetencijų ugdymą, numatyti pokyčiai organizuojant vidurinį ugdymą bei išorinį vertinimą.

Taip pat startuos Gyvenimo įgūdžių programa, kurios metu mokiniai bus „įtraukiami į situacijas, kuriose turėtų galimybes pademonstruoti savo vertybes ir nuostatas, žinias“.

Kaip BNS nurodė V.Čmilytės-Nielsen sekretoriato vadovas Lukas Kornelijus Vaičiakas, susitikimo metu taip pat bus diskutuojama apie Lietuvos sporto įstatymą bei kitas švietimo, mokslo ir sporto aktualijas.

G.Jakštas ministro pareigas pradėjo eiti liepos pradžioje. Jis pakeitė gegužę pareigas palikusią Jurgitą Šiugždinienę. Politikė trauktis nusprendė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas, gautas dirbant Kauno savivaldybės taryboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius