Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šią savaitę prasideda stojamieji į menų studijas ir pedagogų motyvacijos vertinimas

Stojantieji į menų studijų srities ar pedagogo kvalifikaciją suteikiančias studijų programas, kurioms reikia stojamojo egzamino arba motyvacijos vertinimo, taip pat į tas studijų programas, į kurias stojamuosius egzaminus ar testus vykdo aukštosios mokyklos, raginami suskubti registruoti bendrojo priėmimo pašymus.
Stojamieji
Stojamieji / BFL/Gedimino Savickio nuotr.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) primena, kad pagrindinė stojamųjų egzaminų į menų studijų programas sesija bei motyvacijos vertinimas į pedagogines studijų programas prasideda birželio 19 dieną.

„Jei stojantysis pageidauja studijuoti šių studijų krypčių programose, jas į savo prašymą jis galės įterpti likus ne mažiau kaip 24 val. iki egzamino pradžios. Atkreipiame dėmesį, kad stojantieji turi išlaikyti visus stojamuosius egzaminus, kuriuos priskiria informacinė sistema“, – nurodo LAMABPO.

Atkreipiame dėmesį, kad stojantieji turi išlaikyti visus stojamuosius egzaminus, kuriuos priskiria informacinė sistema, – nurodo LAMABPO.

Iki prašymų studijuoti teikimo pabaigos liko 35 dienos.

Iki pirmadienio ryto LABA BPO informacinėje sistemoje pirmąjį registracijos žingsnį atliko (pateikė vardą, pavardę ir el. pašto adresą) beveik 17 tūkst. stojančiųjų. Iš jų 11,6 tūkst. stojantieji jau užpildė savo pagrindinio priėmimo prašymų pageidavimus.

Kol kas populiariausios studijų sritys yra socialiniai mokslai – 41 proc. pageidavimų, biomedicinos mokslai – 25 proc., technologijos mokslai – 14 procentų.

Menai ir humanitariniai mokslai sudaro po 7 proc. pageidavimų, fiziniai mokslai – beveik 6 procentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius