Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių universitete slopintas maištas

Šiaulių universiteto vadovai vargais negalais numalšino maištą dėl nekokybiškų studijų. Aktorius Edmundas Leonavičius, neapsikentęs klestinčios netvarkos, šią savaitę pasiprašė atleidžiamas iš darbo, o visi dvylika jo studentų nusprendė mesti studijas.
Šiaulių universiteto stendas
Šiaulių universiteto stendas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, Šiaulių universiteto rektorius Vidas Lauruška antradienį jau buvo patvirtinęs aktoriaus E.Leonavičiaus prašymą, tačiau sukilus studentams suskubta malšinti maištą.

Neregėto skandalo pabūgęs rektorius tą pačią dieną atšaukė savo sprendimą, o studijų prorektorius Juozas Pabrėža nuskubėjo įkalbinėti aktoriaus bent baigti mokslo metus.

„Sutikau likti iki birželio pabaigos, bet mano reikalavimai nesikeičia – visi turime jausti didžiulę atsakomybę jaunam žinių ištroškusiam žmogui, kad po dešimtmečio nebūtų gėda pažvelgti jam į akis“, – emocingai apie klestinčias negeroves kalbėjo E.Leonavičius.

Dėstytojauti į Šiaulių universitetą praėjusį rudenį pakviestas E.Leonavičius neslėpė, kad apie pamatytas negeroves bandė Teatro katedroje kalbėti nuo pirmų dienų, bet niekas nenorėjo jo girdėti.

Teatralą nemaloniai nustebino paskubomis sukurptas specialybės modulis – visiškai nesubalansuotas krūvis, neesminiams dalykams skiriama daugiausia dėmesio.

„Mokiau studentus aktorystės meno pagrindų pagal Konstantino Stanislavskio sistemą. Prašiau papildomų valandų, bet ne dėl pinigų, o dėl studentų – jiems tikrai nepakanka žinių. Dirbome ir viršvalandžius, kad tik studentams būtų geriau“, – emocingai kalbėjo E.Leonavičius.

Galutinai aktoriaus kantrybė trūko pamačius, kad niekas nereaguoja į pastabas dėl betoninių grindų.

Anot E.Leonavčiaus, mokytis sceninio judesio ant tokios dangos – žmogaus žalojimas.

Išgirdę, kad neliks už sąžiningumą, darbštumą, savitą požiūrį į meną mėgstamo E.Leonavičiaus, studentai apsisprendė kone akimirksniu – antradienį visi dvylika sutartinai pareiškė metantys studijas Šiaulių universitete.

Tuo tarpu ir universiteto prorektorius J.Pabrėža pripažino, kad menininko iškeltos bėdos – esminės: „Edmundas yra doras, sąžiningas menininkas, kuris kelia didžiulius reikalavimus ir sau, ir kitiems. Būtent tokie žmonės reikalingi universitetui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius