-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių universitete pakvipo permainomis – pertvarkomi mokslo centrai

Gruodžio 3 dieną įvyko Šiaulių universiteto Tarybos posėdis, kuriame svarstyti Šiaulių universiteto struktūros, Šiaulių universiteto pertvarkymo plano ir kiti klausimai. Ketinama pertvarkyti Šiaulių universitete veikiančių mokslo centrų struktūrą, reorganizuoti fakultetų katedras.
Donatas Jurgaitis
Donatas Jurgaitis, Šiaulių universiteto rektorius. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulių universiteto struktūros ir Šiaulių universiteto pertvarkymo plano projektus pristatė Šiaulių universiteto rektorius prof. dr. Donatas Jurgaitis. Struktūros pertvarkymo plane numatyta labiausiai pertvarkyti universitetinius ir fakultetinius mokslo centrus.

Plane nuo 2014 m. gruodžio 31 d. numatoma panaikinti Visuomenės sveikatos mokslinį centrą, Socialinės gerovės ir negalės studijų fakulteto (SGNSF) Neįgaliųjų sporto ir sveikatingumo centrą ir vietoj jo įkurti universitetinį Sveikatinimo ir konsultavimo paslaugų centrą, pakeisti SGNSF Specialiojo ugdymo centro pavadinimą į Negalės tyrimų,  įkurti universitetinį Regionų raidos institutą, į kurį bus sujungti Kaimo plėtros tyrimų, Interaktyvių studijų, Biologinių tyrimų bei Energetikos ir energetiškai švarių technologijų centrai.

Socialinių mokslų fakultete numatyta Ekonominių tyrimų centrą perkelti į Socialinių tyrimų centrą. Informatikos, matematikos, e. studijų institute (IMESI) numatoma įsteigti Procesų modeliavimo mokslinį centrą, į kurį būtų perkeltas ir Technologijų ir gamtos mokslų fakulteto (TGMF) Fizikinių procesų modeliavimo centras, nes jų mokslinio darbo sritys labai artimos. Humanitariniame fakultete numatoma įkurti vieną Humanitarinių tyrimų centrą, į kurį bus įtraukti iki šiol fakultete veikusius du moksliniai centrus.

Reorganizuojamos fakultetų katedros

Kitas fakultetinių padalinių reorganizacijos etapas turėtų būti baigtas iki 2015 m. gegužės mėn. pradžios. Technologijos ir gamtos mokslų fakulteto Informacinių technologijų katedrą reorganizuoti į Kompiuterinių sistemų katedrą, kuri priklausys Informatikos, matematikos, e. studijų institutui.

IMESI Informatikos katedra bus organizuojama į Kompiuterinių programų katedrą tame pačiame institute. TGMF numatoma Aplinkotyros ir Fizikos katedra sujungti į vieną Aplinkotyros ir fizikos katedrą, Elektronikos ir Elektros inžinerijos katedras – į  Elektronikos ir Elektros inžinerijos katedrą, o Mechanikos inžinerijos ir Statybos inžinerijos – Mechanikos ir statybos inžinerijos katedrą.

Edukologijos fakultete numatoma Psichologijos katedrą prijungti prie Edukologijos katedros ir pakeisti jos pavadinimą į Edukologijos ir psichologijos katedrą.

Naujajame plane be Regionų raidos instituto bus įkurtas Universitetinis mokslo institutas, kuriame bus humanitarinių mokslų, edukologijos, ekonomikos ir vadybos, fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio, menotyros mokslų skyriai.

Plane taip pat pasiūlyta įsteigti Partnerystės ir socialinių inovacijų centrą, kuris tarpininkautų su socialiniais, verslo partneriais ir universiteto vidaus struktūromis. Čia bus inicijuojamos mokslininkų grupės įvairiems išorės poreikiams tenkinti, atlikti įvairius tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius