-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiuolaikinių kalbų ir fizikos bei astronomijos studijos VU reitinguojamos tarp geriausių pasaulyje

Trečiadienį paskelbtas 2015 metų „QS World University Rankings by Subject“ reitingas, parodantis stipriausius pasaulio universitetus atskirose studijų kryptyse. Penktą kartą skelbiamoje reitingavimo sistemoje Vilniaus universitetas (VU) užėmė 251–300 vietas dviejose studijų kryptyse – šiuolaikinių kalbų (angl. Modern Languages) bei fizikos ir astronomijos (angl. Physics & Astronomy).
Vilniaus Universitetas
Vilniaus Universitetas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Švietimas

„QS World University Rankings by Subject“ reitingo rezultatai šiuolaikinių kalbų studijų kryptyje sudaromi remiantis tarptautinėmis akademikų bendruomenės ir darbdavių apklausomis. Vertinant fizikos ir astronomijos studijų kryptį buvo atsižvelgta į tarptautinės akademikų bendruomenės ir darbdavių apklausų rezultatus, citavimo indekso ir H-indekso kriterijus.

„VU studijos ir moksliniai tyrimai apima platų spektrą mokslo sričių. Todėl universitetų reitingas pagal studijų kryptis leidžia suprasti, kokie įvairiapusiai esame. Nors ne visose srityse galime didžiuotis vienodai aukštais pasiekimais, tačiau, lyginant šiuos pasiekimus, kyla naujos tarpmokslinio bendradarbiavimo idėjos. Labai džiaugiamės, kad VU fizikų ir filologų indėlis buvo pastebėtas ir gerai įvertintas tarptautiniu lygiu. Ir toliau sieksime stiprinti VU pozicijas regione bei pasaulyje. Mūsų akimis, VU ateitis – tai pasaulinio lygio studijos, patraukliausi savo srities specialistai darbo rinkoje ir įtakingi moksliniai tyrimai“, – sako VU partnerystės prorektorė prof. dr. Greta Drūteikienė.

„QS World University Rankings by Subject“ reitinge analizuotas 3551 universitetas, iš viso reitinguotos 894 aukštosios mokyklos. Vertintos 36 studijų kryptys, kiekvienoje jų reitinguota iki 400 geriausių pasaulio universitetų.

2014–2015 m. instituciniame reitinge „QS World University Ranking“ VU pagal studentų ir dėstytojų santykį užėmė 257 vietą. Fizinių mokslų srityje (angl. Natural sciences), išanalizavus pateiktus akademikų, su kuriais bendradarbiauja VU, ir darbdavių atsiliepimus, citavimo indeksą bei H-indeksą, VU pasiekė 352 vietą („QS World University Rankings by Faculty“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius