Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikiškas požiūris į švietimą: mokykla – tai kūrybinis procesas

Šį kartą mūsų komanda apsilankė nedidukėje Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijoje. Ši mokykla – įkvepiantis šiuolaikiškos, aktyvios ir stiprios bendruomenės pavyzdys, todėl su ja ir kviečiame susipažinti video siužete.

Mokykloje pradėta diegti „Lions Quest“ socialinio emocinio ugdymo programa „Paauglystės kryžkelės“ pasiteisino su kaupu. Kaip teigia anglų kalbos mokytoja Žaneta Motuzienė, tai galimybė vieniems kitus pažinti geriau, mokytis bendrauti, o svarbiausia – nebijoti klysti. Kas gali būti svarbiau už saugią ir draugišką aplinką?

Dar vienas įstaigos išskirtinumas – didelis dėmesys informaciniam ugdymui. Informatikos, Juozo Tūbelio progimnazijoje, mokoma nuo pirmos klasės. Kaip pastebi direktoriaus pavaduotoja ugdymui pradinėms klasėms Liucija Varnienė, šiuolaikinėje visuomenėje informacinis mąstymas tiesiog būtinas, nes įvairūs įrenginiai ar prietaisai mus lydi kiekviename žingsnyje – vaikai turi mokėti jais naudotis.

„Man mokykla tai yra ne tik darbas. Tai – kūrybinis procesas, į kurį įsijungia ir vaikai, ir mokytojai, ir mokinių tėvai, ir visuomenė, ir bendruomenė, kuri mokykloje yra“, – sako Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos direktorius Zenonas Pošiūnas.

Kitas istorijas rasite rubrikoje – Ačiū už pamokas.

Naujų ugdymo metodų taikymą, tinkamo emocinio klimato kūrimą, mokyklos bendruomenės telkimą skatina ES fondų finansuojamos priemonės - „Kokybės krepšelis“, „Ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklų veiklos tobulinimas“, „Mokyklų pažangos skatinimas“ ir kt.

VIDEO: Šiuolaikiškas požiūris į švietimą: mokykla – tai kūrybinis procesas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius