Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiamas konkursas lituanistikos (baltistikos) studijų plėtrai užsienyje

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia konkursą lituanistikos (baltistikos) projektams finansuoti. Lietuvos mokslo ir studijų institucijos kartu su lituanistikos (baltistikos) centrais užsienyje kviečiamos teikti projektus, kurie skatintų šių studijų plėtrą už Lietuvos ribų.
Studentai
Studentai / V.Bukėno/BFL nuotr.

Bus remiamos užsienio šalių lituanistikos (baltistikos) centrų studentų, dėstytojų studijų ir mokslinės stažuotės Lietuvoje, rengiami juose dirbančių dėstytojų kvalifikacijos tobulinimo kursai, taip pat bus remiama  studentų edukacinė veikla Lietuvoje – vasaros stovyklos, kursai, ekspedicijos, teikiama parama centrų tarpusavio bendradarbiavimui, palaikomi  ryšiai su lietuvių bendruomenėmis užsienyje ir kt.  Pirmenybė bus teikiama tiems projektams, kurie bus pritraukę daugiau negu vieną partnerį, taip pat projektams, kurių ne mažiau kaip 90 proc. veiklos orientuota į lituanistikos (baltistikos) centrą užsienyje bei ilgalaikę tęstinę lituanistinę veiklą ir kt.   

Projektus vertins švietimo ir mokslo ministro įsakymu sudaryta ekspertų komisija.

Lituanistikos (baltistikos) centrams remti 2010 metais Švietimo ir mokslo ministerija skyrė 200 tūkst. Lt.  Panašią sumą – apie 200 tūkst. Lt – planuojama skirti ir šiemet.

Pernai iš dalies finansuota vienuolikos lituanistikos (baltistikos) centrų veikla Lenkijoje, Estijoje, Didžiojoje Britanijoje, JAV, Vokietijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Lietuvos dėstytojų darbas užsienio centruose ir jų dėstytojų stažuotės Lietuvoje, centrai aprūpinti metodine literatūra, vadovėliais ir kt.

Švietimo ir mokslo ministerija šiemet rudenį ketina skelbti kitą konkursą. Lietuvos aukštosios mokyklos kartu su lituanistikos (baltistikos) centrais užsienyje bus kviečiamos rengti projektus, skatinančius tolesnę lituanistikos (baltistikos) studijų užsienyje plėtrą. Tam iš ES paramos numatoma skirti apie 7 mln. Lt.

2011 metų veiklos projektų paraiškos priimamos iki 2011 m. vasario 28 d. Švietimo ir mokslo ministerijos Studijų, mokslo ir technologijų departamento Akademinio mobilumo ir tęstinio mokymo skyriuje (Z. Sierakausko g. 15, 03105 Vilnius). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius