Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiami matematikos brandos egzamino rezultatai

Antradienį bus paskelbti matematikos brandos egzamino rezultatai – paskelbimas buvo atidėtas, šiemet abiturientams egzaminą išlaikius prastai.
Mokytojas
Mokytojas / 123rf.com nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė antradienį rengia spaudos konferenciją, kurioje pakomentuos brandos egzaminų rezultatus ir sprendimą dėl jų.

Praėjusią savaitę paaiškėjus, kad matematikos egzamino rezultatai blogesni nei pernai, ministrė paprašė atlikti brandos egzamino papildomą vertinimą ir jo rezultatus tvirtinti tik atlikus analizę.

2020-aisiais egzamino neišlaikė maždaug 32,4 proc. kandidatų. Ministrė šiųmetinio egzamino neišlaikiusiųjų dalies neįvardijo, tačiau žurnalistų klausiama patvirtino, kad jis siekia apie 35 procentus.

Prastų šių metų matematikos valstybinio brandos egzamino rezultatų priežasčiai išsiaiškinti Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) sudarė specialią darbo grupę.

NŠA duomenimis, matematikos valstybinį brandos egzaminą šiemet ketino laikyti 15 tūkst. 834 jaunuoliai.

Būti išlaikius valstybinį matematikos egzaminą reikia norint stoti į valstybės finansuojamas studijų vietas aukštosiose mokyklose, išskyrus menų studijas. Be šio, reikia išlaikyti lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną laisvai pasirenkamą egzaminą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius