Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 11 /15:33

Paskelbti paskutinių valstybinių egzaminų rezultatai: matematiką išlaikė mažiau nei pernai

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) ketvirtadienį paskelbė paskutinių – geografijos, istorijos ir matematikos – valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Kartu yra skelbiami ir pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatai.
Abiturientai laiko privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą
Egzaminas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Egzaminų viešinimo sistemoje rezultatai paskelbti nuo 15 valandos.

Kaip nurodo NEC, istorijos VBE išlaikė 98,7 proc. kandidatų (2018 metais – 95,3 proc.), šimto balų įvertinimą iš jų gavo 19 mokinių.

Geografijos VBE išlaikė 96,1 proc. kandidatų (2018 metais – 96,2 proc.), iš kurių 15 gavo šimto balų įvertinimą. Šiais metais, lyginant su praėjusiais, sumažėjo kandidatų skaičius, kurie neatitiko minimalių istorijos VBE reikalavimų, abiejuose minėtuose egzaminuose šimto balų įvertinimą gavusių mokinių skaičius atitinka kelerių metų tendencijas.

Matematikos valstybinį brandos egzaminą laikė 16539 kandidatai. Šiais metais egzamino išlaikymo riba – 9 taškai iš 60. Egzaminą išlaikė 82,2 proc. kandidatų (2018 metais egzamino išlaikymo riba buvo 8 taškai iš 60, egzaminą išlaikė 87,2 proc. kandidatų). Šimto balų įvertinimą matematikos VBE gavo 1,9 proc. mokinių. 2018 metais buvo 1,5 proc. kandidatų, kurie gavo maksimalų egzamino įvertinimą.

Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos apraše yra apibrėžta apeliacijų dėl valstybinių brandos egzaminų rezultatų teikimo tvarka. Mokiniai apeliacijas gali pateikti savo mokyklos vadovui per dvi darbo dienas nuo valstybinio brandos egzamino rezultatų paskelbimo dienos. Šių valstybinių brandos egzaminų atveju – iki liepos 15 dienos darbo pabaigos. Rašydami prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo, mokiniai gali nurodyti ir savo argumentus, kodėl nesutinka su gautu egzamino įvertinimu.

„Kaip ir kitų egzaminų, šių trijų rezultatai plačiai pasiskirsto skalėje. Pastebime, kad aukštus įvertinimus gauna tie, kurių gebėjimai yra tolygūs visose konkretaus dalyko ugdymo srityse ir tokių rezultatų galima pasiekti nuoseklaus mokinių ir jų mokytojų darbo dėka“, – BNS anksčiau sakė centro vadovė Asta Ranonytė.

Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso buvo pateikę 30 tūkst. kandidatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius