Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė apsisprendė: Pilaitėje mokyklą statys pati, arkivyskupijai siūlo kitą sklypą

Vilniaus savivaldybė Tolminkiemio gatvėje, pačiame Pilaitės centre, ketina pastatyti naują mokyklą, kurioje galės mokytis daugiau kaip 700 mokinių, taip pat planuojami ir du darželiai, rašoma pranešime spaudai. Statybų čia, šalia kylančios Pilaitės bažnyčios, nori imtis ir Vilniaus arkivyskupija.
Pilaitės mikrorajonas
Pilaitės mikrorajonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus arkivyskupijai, norinčiai Pilaitėje pastatyti katalikišką mokyklą, savivaldybė siūlo ją statyti tarp Pilaitės prospekto ir Sidaronių gatvės, netoli Valstybės saugumo departamento.

Tolminkiemio gatvėje esantis sklypas jau yra perduotas savivaldybei pagal panaudą, todėl ji čia gali vystyti savo projektus. Šiuo metu Vilniaus savivaldybė jau pradeda būsimos mokyklos projektavimo darbus. Numatyta, kad naujos mokyklos projektavimas užtruks iki kitų metų rudens, o statybos prasidės 2019 metų pradžioje. Planuojama, kad naujojoje mokykloje galėtų mokytis apie 700 mokinių.

Šiuo metu Pilaitėje veikia dvi savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklos – M.Mažvydo progimnazija ir Pilaitės gimnazija, jose mokosi 2028 mokiniai (78 klasių komplektai) ir viena priešmokyklinukų grupė.

Pilaitėje nuolat auga pirmokų skaičius – 2014 metais seniūnijoje registruotų pirmokų buvo 256, o šįmet jų skaičius išaugo iki 377. Pilaitėje numatomas ir dar didesnis pirmokų augimas, todėl planuojama, kad seniūnijoje turėtų veikti dvi progimnazijos ir viena gimnazija.

Mokykla iškils sklype, kuriame vos neatsirado parkas. Gyventojų grupė, susibūrusi socialiniame tinkle „Facebook“, aktyviai kovojo dėl šio sklypo ir galų gale pasiekė, kad čia atsirastų vietos ir parkui, ir mokyklai.

Tuomet pasigirdo ir Vilniaus arkivyskupijos balsas – ji irgi išsakė norus pastatyti čia katalikišką mokyklą, kas taip pat nepatiko daliai bendruomenės. Jie net paskelbė peticiją „Už valstybinę mokyklą Pilaitėje“, kurią palaikydami nuo penktadienio pasirašė beveik 500 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius