-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai gali pradėti teikti paraiškas socialinėms stipendijoms gauti

Valstybinis studijų fondas (VSF) pradeda priiminėti paraiškas socialinėms stipendijoms gauti.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Nuo šio rudens aukštosios mokyklos jau nepriims studentų paraiškų socialinėms stipendijoms gauti, jas reikės pateikti fondui iki spalio 10 dienos, teigiama VSF pranešime.

„Nuo rugsėjo 15 d. studentai, Valstybinio studijų fondo tinklapyje https://parama.vsf.lt/, galės pateikti paraišką socialinei stipendijai gauti, – sakė Viktorija Vigėlienė, Valstybinio studijų fondo vyriausioji specialistė. – Paraiškos bus pildomos internetu fondo informacinėje sistemoje autorizuojantis per elektroninę bankininkystę arba elektroninio parašo sistemas“.

Pasak specialistės, planuojama iki spalio 25 d. patvirtinti studentų, kuriems skiriama socialinė stipendija, sąrašą. „Apie paskirtą socialinę stipendiją studentai sužinos prisijungę prie savo paraiškos arba bus informuoti elektroniniu laišku“, – sakė ji.

Numatoma, kad socialinės stipendijos už rugsėjo ir spalio mėnesius studentams bus pervestos lapkričio mėnesio pradžioje. Vėliau studentams, kuriems bus paskirta socialinė stipendija, po 390 litų bus pervedama kas mėnesį iki einamojo mėnesio 27 dienos tol, kol baigsis rudens semestras.

Socialinės stipendijos yra skiriamos studentams, kurie yra iš nepasiturinčių šeimų ar vieni gyvenantys asmenys, turintys teisę gauti arba gaunantys socialinę pašalpą; kuriems yra nustatytas 45 procentų ar mažesnis darbingumo lygis arba sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis; kurie yra ne vyresni negu 25 metų amžiaus ir jiems iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba) arba jų tėvai (turėtas vienintelis iš tėvų) yra mirę.

Studentams, kurie yra neįgalūs arba socialinių pašalpų gavėjai, užpildžius elektronines paraiškas, papildomų dokumentų pateikti nereikės, išskyrus tuos atvejus, kai fondas elektroniniu laišku paprašys juos pristatyti. Studentai, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta globa/rūpyba arba našlaičiai, užpildę elektroninę paraišką iki spalio 10 d. fondui turės pristatyti dokumentus arba notariškai patvirtintas dokumentų kopijas įrodančias, kad jie atitinka šį kriterijų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius