Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai kviečiami dalyvauti verslumo nuotykyje

Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai kviečiami registruotis ir dalyvauti verslumo nuotykyje. Taip verslumo ugdymo programos „Septynių jūrų kapitonai“ organizatoriai apibūdina savo vykdomą projektą, kurio dalyviams bus suteikta galimybė išbandyti save ir įgyti verslumo įgūdžių įvairiose nestandartinėse situacijose.
Mergina su lagaminu
Mergina su lagaminu / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Projekte kviečiami dalyvauti ne tik tie studentai, kurie svajoja apie nuosavą verslą, bet ir tie, kurie tiesiog nori realizuoti save gyvenime, išmokti naujų dalykų, išplėsti pažinčių ratą ir tiesiog smagiai praleisti laiką. Projekte dalyvauti kviečiami tiek pavieniai dalyviai, tiek komandos. Komandoje gali būti iki 4 asmenų.

140 atrinktų Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų šių metų birželio mėnesį pradės intensyvius beveik 3 savaičių mokymus – verslumo inicijavimo sesijas. Šių sesijų metu studentams bus suteiktos praktinės žinios ir įgūdžiai idėjų generavimo, idėjų komercializavimo, efektyvaus prezentavimo, komandinio darbo ir lyderystės, interesų derinimo, komunikacijos, streso ir laiko valdymo srityse.

Po mokymų dalis studentų bus pakviesti dalyvauti 3 dienų verslumo stovykloje Lietuvoje bei leistis į kelionę po Juodosios jūros miestus. Šios kelionės metų bus siekiama sutvirtinti besiformuojančias komandas ir susipažinti su užsienio verslo kultūromis. Parengiamojo etapo metu kiekvienas iš dalyvių gauna užduotį įsigilinti į sau pateiktą sritį, simuliacijos metu savo žinias ir įgytą patirtį perduoti kitiems komandos dalyviams. Kiekviename iš aplankomų 14 miestų projekto dalyviai susitiks su vietos verslo ir jaunimo atstovais. 

Rudenį prasidės ketvirtas projekto etapas, kurio metu studentai dalyvaus verslo simuliaciniuose žaidimuose. Dalyviai turės pritaikyti jau įgytas žinias ir valdyti virtualias įmones realiomis rinkos ir konkurencijos sąlygomis. Po šio etapo prasidės būsimų verslų planavimas kartu su verslo konsultantais ir mentoriais. Sukurti verslo planai bus pristatomi 2012 m. gruodžio mėn. organizuojame verslo planų konkurse ir verslo angelų forume. Susirinkę investuotojai vertins planus bei galės tartis dėl investicijų į juos.

Projektą pabaigs pasiruošimas verslo planų įgyvendinimui. Nuo 2 iki 4 geriausiai verslo planų konkurse pasirodžiusių komandų gaus individualias specialistų konsultacijas, būtinas sėkmingai verslo pradžiai. Kartu 2 geriausios komandos pasidalins projekto organizatorių įsteigtą 30.000 Lt sumą startiniam kapitalui suformuoti.

Projekte kartu su studentais taip pat dalyvaus dėstytojai, kurie galės prisidėti prie jaunų verslų planavimo ir kūrimo. Dalyviams įveikti verslo planavimo iššūkius bei geriau pažinti verslo pasaulį padės mentorių ir ekspertų komanda.

Nors projekto tikslas yra sukurti nemažiau 2 jaunų ir perspektyvių įmonių, tačiau projekto organizatoriai tikisi, kad dalyvavimas projekte bus vertingas jaunam žmogui nepriklausomai nuo to, ar jis po projekto sukurs nuosavą verslą, ar sieks tapti geriausiu savo srities specialistu.

10 mėnesių programą „Septynių jūrų kapitonai“ vykdo Lietuvos verslo darbdavių konfederacija kartu su partneriais: Vilniaus universitetu, Kauno technologijos universitetu ir Utenos kolegija. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis. Daugiau informacijos apie projektą pateikiama interneto svetainėje www.kapitonai.lt.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius