-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai: pažintis su Lietuvos mokslininkų pasiekimais įkvepia kurti

Šimtas Klaipėdos ir Vilniaus studentų, kolegijoje studijuojančių socialinius mokslus, apsilankė dešimtyje progresyviausių šalies institutų bei įmonių ir įsitikino, kad sutelkus bendras kelių mokslo sričių pajėgas pasiekiami rezultatai, naudingi kiekvienam iš mūsų. Studentai projekto „MoksloTuras“ metu pažinę Lietuvos mokslininkų pasiekimus, patys pasiryžę jau netolimoje ateityje pradėti kurti inovacijas.
Studentai Molėtų observatorijoje
Studentai Molėtų observatorijoje / „MoksloTuras“ organizatorių nuotr.
Temos: 1 Studentai

„Vienas iš svarbiausių mokslo populiarinimo projektų tikslų – ištrinti esamas ribas tarp visuomenės ir mokslo bei skatinti skirtingų mokslo sričių bendradarbiavimą. Socialinių mokslų studentai dažnai nesusimąsto, kad jų žinios, gebėjimai ar įgūdžiai gali būti naudingi ir kitose mokslo srityse – juk kūrybiškumas ir inovatyvumas reikalingas visur“, – pabrėžė Tomas Žalandauskas, Baltijos pažangių technologijų instituto direktorius.

Pasak įmonėse apsilankiusios studentės Gretos Tautavičiūtės, tokie projektai padeda suprasti, kad Lietuvos mokslas yra pažangus ir mūsų tyrėjai neatsilieka nuo kitų pasaulio valstybių.

„Šio projekto dėka supratau, kad Lietuvos ateitis gali būti šviesi, jei mes, jauni žmonės, mąstysime inovatyviai, kursime ir įgyvendinsime savo idėjas“, – įspūdžiais dalijosi studentė.

„MoksloTuras“ organizatorių nuotr./Studentai Molėtų observatorijoje
„MoksloTuras“ organizatorių nuotr./Studentai Molėtų observatorijoje

„MoksloTuro“ iniciatoriai pasakoja, kad studentų, vykusių į įmones ar tyrimų centrus domėtis jų veikla ir plėtojamais mokslo tyrimais, įspūdžiai ir atsiliepimai yra itin geri ir įkvepiantys.

„Šie studentai pradeda skleisti žinią, kad Lietuva yra pažangi aukštųjų technologijų srityje, čia gerai išplėtotos IT, biotechnologijų, lazerių sektoriai, kuriamos naujos žinios ir produktai, stiprėja verslo ir mokslo partnerystė“, – sakė Reda Mikalauskaitė, „MoksloTuro“ Socialinių mokslų kolegijos studentams organizatorė.

„MoksloTuras“ organizatorių nuotr./Studentai Molėtų observatorijoje
„MoksloTuras“ organizatorių nuotr./Studentai Molėtų observatorijoje

Studentai, dalyvaudami projekte „MoksloTuras“, lankėsi lazerius gaminančioje įmonėje „Altechna“, Lazerių tyrimų centre, Biochemijos ir Biotechnologijų institutuose, Robotikos mokykloje, Valstybinėje teismo medicinos tarnyboje ir kitose įstaigose. Lapkritį studentai lankysis IT centruose – įmonėse „Barclays“ ir „Microsoft“.

„MoksloTuras“ buvo organizuojamas įgyvendinant projektą „Mokslo ir technologijų populiarinimo renginių rėmimo ir gebėjimų ugdymo sistema“. Jo tikslas – prisidėti prie mokslo pažinimo, gerinti visuomenės gebėjimus suprasti bei naudoti mokslo ir technologijų pasiekimus, ugdyti Lietuvos mokslininkų, tyrėjų mokslo ir technologijų populiarinimo gebėjimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius