Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Studentai po linksmybių klube nemokamai išvežiojami į namus, kai kuriuos universitetus ši paslauga piktina

Penktadienį paryčiais Vilniaus centre studentų laukia autobusai su užrašais „Vilniaus universitetas“ (VU), „Mykolo Romerio universitetas“ (MRU) ir „Vilniaus Gedimino technikos universitetas“ (VGTU). Pratrypę iki paryčių klube studentai jais išvežiojami į namus. Taip studentus vilioja naktinis klubas „Cocainn“.
Didžėjaus plokštelė
Didžėjaus plokštelė / Socialelevation.com nuotr.

Į sostinės Gedimino prospekte esantį klubą studentai iš bendrabučių atvežami ketvirtadienio vakarą, o penktadienio rytą – apie 5 val. – išvežiojami namo.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

„Idėja kilo po ilgų diskusijų apie tai, kaip Vilniuje sunku paryčiais išsikviesti taksi, nebent norite mokėti dvigubai ar net trigubai. Studentus vežame iš dviejų didžiausių studentų miestelių – Mykolo Romerio bei Saulėtekio, kuriame mokosi VU ir VGTU studentai. Studentai yra patenkinti, nes nebereikia rūpintis, kaip ryte grįžti namo“, –  15min.lt teigė klubo direktorius Algirdas Šumskis.

Tokios veiklos mes tikrai neskatiname ir neremiame. Tai panašiau į paties klubo interesus. Sakė VU Informacijos ir ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nijolė Bulotaitė.

Vis dėlto ši paslauga džiugina ne visus.

VU: tai – klubo interesai

„VU tokio užsakymo nevykdė, o ir visi mūsų autobusai yra paženklinti specialiu VU logotipu. Tokios veiklos mes tikrai neskatiname ir neremiame. Tai panašiau į paties klubo interesus“, – sakė VU Informacijos ir ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nijolė Bulotaitė.

Ji taip pat pridūrė, kad, jeigu klubas naudoja VU vardą, elgiasi labai neetiškai.

MRU: nepritariame šiai vertybinei orientacijai

MRU Visuomenės informavimo vadybininkas Kęstutis Saldžiūnas pabrėžė, kad tai ne universitetas, o kai kurie Vilniaus naktiniai klubai siūlo savo transporto paslaugas studentams.

„Jei nėra pažeidžiami įstatymai, universitetas negali kištis ar kitaip stabdyti tokias verslininkų siūlomas akcijas jaunimui, nors tikrai nepritaria šiai vertybinei orientacijai“, – 15min.lt sakė K.Saldžiūnas.

Jis teigė, kad universitetas gerbia savo studentus ir pasitiki jų sąmoningumu.

„Tarp įvairių pasiūlymų jie atsirenka, kada ir kaip leisti laisvalaikį ar pramogauti. Sausakimša per visą parą – dieną ir naktį – veikianti MRU biblioteka rodo, kad nemaža jų dalis nesusigundo naktinių klubų vilionėmis“, – nukirto K.Saldžiūnas.

VGTU: gerai, kad atsiranda socialiai atsakingas verslas

Tuo metu VGTU atstovas žiniasklaidai Justas Nugaras teigė, kad aktyvus ir įvairus kultūrinis ir socialinis gyvenimas neatsiejama studentų veikla, todėl gerai, kad Vilniuje atsiranda socialiai atsakingo verslo, kuris rūpinasi ne tik uždarbiu, bet ir studentų saugumu.

„Sesijos metu studentams palinkėčiau atsipalaiduoti saikingai ir siekti gerų studijų rezultatų“, – pabaigė J.Nugaras.

Turite aktualią temą studentams? Pasiūlykite ją rašydami e. paštu studentai@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje