-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai rinks pilietiškiausią aukštąją mokyklą

Trečiadienį prasidedančio išankstinio balsavimo metu studentai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje rinks pilietiškiausią aukštąją mokyklą. Tokia iniciatyva paraginti dalyvauti rinkimuose jaunus žmones, studijuojančius ne savo gimtajame mieste, sumanė Lietuvos studentų sąjunga (LSS).
Spalvinga VU eisena „nudažė“ Vilniaus centro gatves.
VU studentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Patogios sąlygos išreikšti savo pilietinę poziciją svarbiausiais valstybės klausimais yra sudarytos visiems – tiek balsuojantiems savo apylinkėje, tiek darantiems tai iš anksto savivaldybėje. Todėl siekiame paraginti Lietuvos studentus nelikti abejingus savo ir savo šalies ateičiai bei prisidėti prie šio sprendimo priėmimo – kviečiame balsuoti ir įrodyti, jog esate pilietiški“, – sakė LSS prezidentas Dainius Dikšaitis.

Išankstinio balsavimo metu visuose trijuose miestuose balsuoti atėjusius studentus pasitiks LSS atstovas, užregistruosiantis jų aukštąją mokyklą, o, išankstiniams rinkimams miestų savivaldybėse pasibaigus, bus paskelbta konkurso laimėtoja – pilietiškiausius studentus ugdanti aukštoji mokykla, kurios studentai aktyviausiai naudojosi savo teise balsuoti iš anksto.

Pilietiškiausios aukštosios mokyklos laukia specialiai LSS įsteigtas apdovanojimas. Anot organizacijos prezidento, tai – svarbiausi studentų poilsio kambario atributai: stalo futbolo rinkinys ir sėdmaišiai.

Siekdama paskatinti studentus ne tik balsuoti, bet ir daryti tai apgalvotai, LSS šiandien Vilniuje organizuoja politinių lyderių debatus dėl aukštojo mokslo sistemos tobulinimo. Debatuose dalyvauti ketina ir aukščiausio rango šalies politikai: Andrius Kubilius (TS-LKD), Mantas Adomėnas (TS-LKD), Gintaras Steponavičius (LRLS), Algirdas Butkevičius (LSDP), Juras Požela (LSDP), Vytautas Gapšys (DP), Vydas Gedvilas (DP), Almantas Petkus (TT), Ramojus Girinskas (TT).

Diskusijoje numatoma aptarti LSS parengtą 8 punktų programą, kurioje įvardytos aktualiausios Lietuvos studentų problemos ir galimi jų sprendimų būdai. Diskusiją moderuos Darius Udrys, Europos humanitarinio universiteto plėtros ir komunikacijos prorektorius.

14 val. ISM universitete (Arklių g. 18) vyksiančiuose debatuose kviečiami dalyvauti visi norintys gyvai išgirsti būsimų Seimo narių nuomones aukštojo mokslo klausimais, o tie, kuriems nepavyks atvykti į renginį, tiesiogin3 diskusijos transliaciją galės stebėti kampanijos puslapyje www.a8tuoni.lt.

Šios iniciatyvos – tai tik dalis šiemet LSS paskelbtos studentų pilietiškumo skatinimo akcijos „A8tuoni“ iniciatyvų. Studentai nuolat organizuoja įvairias akcijas visoje Lietuvoje, Vilniuje rengiami susitikimai ir diskusijos su politinių partijų atstovais, o jau kitą savaitę parlamentinių partijų vadovai, politinio pasaulio lyderiai bus kviečiami dalyvauti debatuose, skirtuose aukštojo mokslo sistemos tobulinimui.

Lietuvos studentų sąjungos inicijuojamos kampanijos „A8tuoni“ tikslas – paskatinti studentus dalyvauti rinkimuose, padėti jiems išsirinkti savo favoritus, ir taip pat inicijuoti diskusijas su politikas, leisiančias geriau pažinti studentų poreikius ir patikrinti, kokius aukštojo mokslo problemų sprendimus yra parengę partijų atstovai. Plačiau apie kampaniją – svetainėje www.a8tuoni.lt bei kampanijos Facebook puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius