-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentas su negalia nesupranta, kodėl Klaipėdos universitetas jam neskiria šalia esančio bendrabučio

Vilnietis studentas Linas (vardas pakeistas, bet redakcijai žinomas), turintis negalią, studijuoja Klaipėdos universitete (KU). Vaikinas nesupranta, kodėl jam, turinčiam leistis insuliną, vykstant atsiskaitymams universitetas negali leisti apsigyventi bendrabutyje, esančiame 100 metrų nuo universiteto, tačiau apgyvendina tame, kuris yra už 11 km nuo jo. Tačiau universitetas tikina, kad besimokantiems tokiu grafiku kaip jis, skirtas tolimesnis bendrabutis.
Klaipėdos universitetas
Klaipėdos universitetas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

15min susisiekus su studentu šis pasakojo šiuo metu studijuojantis magistrantūroje, pasirinkęs ištęstines studijas. Vaikinas – būsimas pedagogas.

„Vienas bendrabutis yra 100 metrų nuo universiteto, kitas – už 11 km. Prašiau, kad man, kaip neįgaliam asmeniui (turiu cukrinį diabetą, reikia leistis insuliną), suteiktų tą artimesnį, tačiau man bendrabučio administratorius pasakė, kad vietos nėra – bendrabutis pilnas“, – pasakojo studentas. Tačiau jis esą iš kitų studentų sužinojęs, kad „kam reikia, tas gauna“.

Jam kilo klausimas, kur leistis vaistus. Esą buvo pasiūlyta tai padaryti bendrabučio virtuvėje ar tualete. „Nesusileisi – numirsi. Iš manęs labai tyčiojosi, kad tai darydavau, pavyzdžiui, valgykloje“, – guodėsi vaikinas.

Su universiteto administracija vaikinas dar neaptarė šios problemos.

Linas įstojo į mokamą vietą. Anot jo, jo kišenei išsinuomoti kambarį viešbutyje tiesiog per brangu. Jo teigimu, vasarą ir apie 80 Eur, o žiemą – apie 20 Eur. Anksčiau „inžinerinį darbą dirbęs“ vaikinas negalėjo pabaigti mokslų. „Dabar išėjau iš darbo, paėmiau valstybės paskolą. Dabar ne dirbu, o mokausi“, – teigė jis.

Į universitetą Klaipėdoje jis važiuoja dviem savaitėms kartą per pusmetį.

Besimokantiems tokiu grafiku skirtas kitas bendrabutis

KU 15min atsiųstame komentare teigiama, kad jau rugsėjo mėnesį bendrabutis, adresu Universiteto al. 12, buvo užpildytas nuolatinių studijų studentų, kurie čia gyvena pastoviai.

„Jūsų minimas studentas mokosi ištęstinėse studijose, kurių sesija vyksta tik kas 2 mėnesius po 2 savaites. Studentams, besimokantiems tokiu grafiku, yra skirtas bendrabutis, adresu Statybininkų g. 43. Šioje vietoje gyvenamasis plotas buvo suteiktas ir minimam studentui“, – teigiama komentare.

Atsižvelgiant į studento sveikatos būklę, anot universiteto atstovų, jam taip pat buvo parūpintas atskiras šaldytuvas, skirtas laikyti medicinines priemones.

Portale 15min, bendradarbiaujant su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, veikia iniciatyva, skatinanti pastebėti ir nenumoti ranka į diskriminacijos atvejus, „Diskriminacijos radaras“. Pasijutote diskriminuojami dėl lyties, rasės, tautybės, pilietybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės ar religijos? Kreipkitės – mes jums padėsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius