Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentiška praktika – nebe vaikų žaidimai

Lietuvos darbo rinkoje studentų profesinė praktika jau ne naujiena. Jauni žmonės turi galimybę susipažinti su įmonių vidine kultūra, gauti praktinių įgūdžių reikalingų įsidarbinant. Tačiau toli gražu ne visos įmonės laukia jaunų žmonių kelioms savaitėms, todėl susirasti tikrai kokybišką praktiką studentui nėra lengva. Vos kelios įmonės šalyje turi praktikos programą ir koordinuoja jaunų žmonių mokymąsi įmonėse.
„Tavo kelias“
„Tavo kelias“ / Organizatorių pav.

Pasak Vilniaus Kolegijos absolvento ir Copenhagen Business School studento Vytauto Kalinausko, praktiką jau atlikusio trijose tarptautinėse kompanijose, studentai (dėl kompetencijos stokos surasti gerą praktiką) itin dažnai renkasi fiktyvias darbo vietas. „Dauguma studentų yra nedrąsūs, todėl ir atlieką praktiką pas gimines ar pažįstamus. Taip buvo ir mano aplinkoje. Aš prieštarauju tokiam reiškiniui kaip fiktyvi praktika, todėl norint surasti svajonių darbo vietą teko pasistengti. Man labai padėjo kontaktai, užmegzti įvairių konkursų, konferencijų metu“, teigia Vytautas.

Lapkričio 9 d. organizuojamas karjeros ir galimybių renginys „Tavo kelias“ skirtas profesinei studentų praktikai populiarinti. Renginio organizatoriai nori pagelbėti įmonėms rasti perspektyvius ir motyvuotus studentus, o pastariesiems siekiama įrodyti, jog praktiką surasti galima ir per vieną dieną. Šių metų renginyje dalyvausiančios įmonės siūlo daugiau nei 70 konkrečių praktikos vietų, į kurias kandidatus atsirinks „Tavo kelias“ metu. Praktikų mugės, atvirų diskusijų, darbinių sesijų metu studentams iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių bei Klaipėdos suteikiama galimybė betarpiškai bendrauti su įmonių atstovais, užmegzti reikiamus kontaktus.

„Tavo kelias“organizatoriai šiemet kviečia studentus tinkamai pasiruošti renginiui, t.y. dalyvauti internetiniuose seminaruose pagelbėsiančiuose tinkamai parašyti CV (rengiamas kartu su „CV- Online“), išsirinkti įmonę būsimai praktikai (veda konsultantas Vytautas Gaidamavičius), daugiau sužinoti apie Lietuvos darbo rinką ir jos perspektyvą. Pasak renginio koordinatorės, AIESEC organizacijos atstovės Eglės Kamarauskaitės, norint populiarinti  kokybiškos praktikos idėją reikia tiek įmonių, tiek studentų pasirengimo. „Nebuvo lengva rasti įmones, galinčias rasti laiko darbo aprašymų parengimui, dalyvavimui mugėje, interviu, darbinėse sesijose. Tačiau tikiu, kad iš keliasdešimt tūkstančių Lietuvos studentų tikrai atsiras norinčių mokytis ne tik universitete, bet ir lyderiaujančiose šalies įmonėse. Tuo labiau, kad renginyje siekiame ne tik pakalbėti, kaip „būtų gerai“, bet ir pasiekti konkrečių rezultatų. Galbūt surastas praktikos vietų skaičius net bus savotiškas rekordas“, šypsosi Eglė.

Renginyje jau dalyvauja UAB „Omnitel“, AB „SEB“ bankas, AB „DnB Nord“ bankas, AB „Lietuvos Draudimas“ , UAB „MARS Lietuva“, UAB „Ernst & Young”, UAB „IBM Lietuva”, UAB „Lidl”. Jau lapkričio 9 d. „Tavo kelias“ kviečia visus Lietuvos universitetų studentus, norinčius praktiką atlikti kokybiškai į viešbutį Radisson Blu Hotel Lietuva, Konstitucijos pr. 20, Vilnius.
Daugiau informacijos – www.tavokelias.lt ir http://www.facebook.com/tavokelias

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius