-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi studentai su „krepšeliu“ ISM studijuos nemokamai

Į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą aukščiausiais rezultatais įstojusieji ir valstybės finansavimą pelniusieji studentai galės studijuoti nemokamai. Tarptautinių mastu pripažintas verslo universitetas ISM tokį žingsnį daro pirmą kartą – šią galimybę suteikė naujai priimta švietimo ir mokslo reforma.
Geriausi studentai su „krepšeliu“ ISM studijuos nemokamai.
Geriausi studentai su „krepšeliu“ ISM studijuos nemokamai. / ISM nuotr.

Nors studijų kaina ISM didesnė nei studijų krepšelio dydis, geriausiems studentams universitetas finansuos skirtumą tarp studijų kainos ir valstybės finansavimo. Nemokamai ISM galės studijuoti 30 studentų su „krepšeliu“ bakalauro studijose ir 2 studentai tarptautinės magistrantūros studijose. Iš viso universitetas tikisi sulaukti apie 100 studentų su studijų krepšeliu bakalauro studijose ir 8 studentų tarptautinės magistrantūros studijose. Studentams, kurie nepelnė visiškai nemokamų studijų, valstybės finansavimas padengs didelę dalį ISM studijų mokesčio, o geriausieji pagal pažangumą taip pat galės pretenduoti į studijų mokesčio nuolaidas nuo 25 iki 50 proc. visos studijų kainos.

Būtina didinti Lietuvos universitetų konkurencingumą, kelti aukštojo mokslo lygį ir užtikrinti kokybiškas studijas, jų profesinį pritaikomumą. Sakė ISM rektorius.

„Dabartiniu mokslo ir studijų įstatymu siekiama, kad valstybė finansuotų ne institucijas, o studentus, valstybė orientuojasi į savo piliečius ir jų pasirinkimą. Studentai savo studijų krepšelius galės neštis į tas mokslo institucijas, kurių studijų kokybė ir siūlomos programos vertinamos geriausiai, nepriklausomai nuo to, ar pasirenkamas valstybinis ar privatus universitetas. Kadangi valstybės numatyti studijų krepšelio dydžiai nepadengs viso ISM studijų mokesčio, mes priėmėme sprendimą geriausiai besimokantiems užtikrinti galimybę studijuoti nemokamai“, – teigė ISM rektorius doc. dr. Nerijus Pačėsa.

Pasak N. Pačėsos, konkurencija tarp mokslo ir mokymosi institucijų, neskirstant jų į valstybines ar privačias, yra būtina, nes tai viena esminių paskatų tobulėti. „Konkuruodami tarpusavyje turime siekti kuo aukštesnės veiklos kokybės, pelnyti pasitikėjimą ir pripažinimą bei ieškoti naujų galimybių. Iš esmės šiuo metu studijos Lietuvoje konkuruoja su studijomis užsienyje – didelė dalis jaunimo žvalgosi į universitetus svetur, tikėdamiesi aukštos kokybės studijų. Todėl būtina didinti Lietuvos universitetų konkurencingumą, kelti aukštojo mokslo lygį ir užtikrinti kokybiškas studijas, jų profesinį pritaikomumą“, – sakė ISM rektorius.

LR Švietimo ir mokslo ministerija priėmė naują bakalauro ir magistro studijų finansavimo tvarką, pagal kurią valstybės finansavimas, paskirstomas studijų krepšelio principu, teikiamas ir privačių universitetų studentams. Privačių ir valstybinių aukštųjų mokyklų neatskyrimas studentams suteiks didesnę pasirinkimo laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius